Trebuie sa recunosc: mi-au placut, domne'! Mai ales reteta asta de piftele, un pic imbunatatita fata de cea clasica, totul a fost delicios! Vi le recomand cu incredere, daca nu ati fost mai isteti decat mine si ati incercat deja!Pofta buna sa aveti!
Ingrediente:
-2 linguri lapte
-2 linguri pesmet
-500 grame carne
-3/4 lingurita sare
-ulei masline
-1/2 ceapa taiata
-2 catei usturoi pisati
-3 linguri patrunjel
-1/2 lingurita boia
-1/4 cana cascaval
-1 ou
Amestecam laptele si pesmetul. Intr-un vas amestecam
carnea cu sare si piper. Prajim in putin
ulei de masline incins ceapa taiata marunt pentru 5-7 minute. Adaugam
usturoiul, patrunjelul, boia.
Mai lasam putin pe foc. Oprim focul si dupa ce se
raceste putin adaugam amestecul de ceapa peste carne, omogenizam,apoi adaugam
si oul si cascavalul. Avem grija ca
totul sa fie omogem, apoi formam piftele cu mana umezita in apa si le prajim pe
ambele parti, in acelasi ulei in care am prajit ceapa.
Ingrediente sos :
-2 lingurite ulei de masline
-1/4 ceapa
-1 cutie rosii
-sare,piper
-4 linguri unt
Intr-o cratita turnam uleiul de masline,
apoi,cand se incinge, adaugam rosiile din conserva, boiaua si untul si
acoperim. Lasam sa fiarba la foc mic 30 de minute. Adaugam piftelele in sos si
mai lasam sa fiarba 15 minute.
Oprim focul. Servim cu spaghete fierte al dente,
cu cascaval ras si patrunjel presarat deasupra.