Eu am mers pe ceva clasic, insa data viitoare vreau sa incerc cu ceapa deshidratata si in loc de alge sa le imbrac in susan.Mniam!Pana atunci insa, hai sa vedeti cat de simplu se face!
P.S. Pozele sunt cam de acum un an,sunt foarte uratele,dar nu-mi venea sa le sterg,si nu stiu cand mai apuc sa fac sushi prea curand,la cate retete am in plan.:)) Concentrati-va asadar pe reteta mai mult decat pe poze,da?;)
Ingrediente:
-250 grame orez sushi(lipicios)(cam o cana)
-40 grame otet de orez
-4 foi sushi nori-alge uscate
-morcov, avocado,castravete-taiate
betisoare subtiri
-somon afumat, surimi(taiat betisoare)
Sosuri : sos de soia, wasabi(mustar de
hrean japonez-foarte iute), ghimbir murat
Fierbem
orezul conform instructiunilor de pe pachet( sau fierbem 20 de minute in doua
cani de apa pana ce aceasta se evapora complet) apoi il amestecam cu otetul de
orez si lasam sa se raceasca. Intindem covorasul
de bambus si peste el prima foaie de sushi nori apoi luam cu lingura
orez(racit) si intindem pe toata foaia,avand grija sa lasam in capat vreo 2 cm
liberi, pentru cand rulam(sa nu dea pe afara).
Se
aseaza in capatul dinspre noi umplutura-eu am facut doua rulouri cu somon
afumat si castravete si doua cu surimi, avocado si morcov- si se incepe
rularea. Strangem ferm ruloul si cand ajungem in capat ungem cu putina apa
algele pentru a se lipi mai bine. Ta-daam !Rulourile noastre sunt gata,nu
ne mai ramane decat sa le taiem cu un cutit bine ascutit si sa le servim.
Inmuiem bucata de sushi in sos de soia sau wasabi,dupa preferinta,si servim, daca vrem,alaturi de un ceai verde ! O minune ! 食欲!
Nu va descurajati in legatura cu rularea foii! Poate prima nu va iesi perfecta,dar de la a doua se vor vedea deja imbunatatiri!;) Iata si un filmulet care sa va ajute!