marți, 10 septembrie 2013

Orez cu lapte de cocos

Un deliciu. Asta reprezinta orezul asta. Prima data am fost reticenta pentru ca nu ma innebunesc dupa garnitura dulce langa friptura (in general destul de sarata ;) ) Insaa...dupa ce am luat prima inghititura..mi-am schimbat parerea.:) De Razvan ce sa mai zic...nu se putea opri din mancat(noroc ca a iesit muult).
Una peste alta, un gust rafinat, discret, deosebit, a mers de minune si cu friptura noastra dar si simplu(pentru copiii care nu se innebunesc dupa carne), si lasand la o parte ca trebuie bibilit un pic laptele ala de cocos, nu se poate spune ca se face greu,asa ca va recomand sa il incercati!

 
Ingrediente:
-400 ml lapte de cocos
-500 gr orez cu bobul lung
-1 l apa
-200 gr stafide
-40 gr zahar brun
-o lingurita sare
 
Punem laptele de cocos intr-o craticioara cu fund gros, la foc mediu, si salam pe foc amestecand incontinuu cu o lingura de lemn,pana se ingroasa si isi schimba culoarea. Dupa 10-15 minute va incepe déjà sa isi schimbe consistenta. Dupa o perioada se va carameliza, isi va schimba culoarea in maron si grasimea se va detasa . E semnul nostru ca e gata. J
 
Adaugam orezul si amestecam bine de tot cu ce a mai ramas din laptele de cocos. Adaugam si apa, sarea si zaharul brun.
Acoperim partial cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic fara a amesteca.Supraveghem indeaproape insa. J Cand toata apa a fost absorbita, adaugam stafidele si amestecam . mai lasam sa se odihneasca inca 10-15 minute si ne apucam de treaba !:))Super bun !