Una peste alta, un gust rafinat, discret, deosebit, a mers de minune si cu friptura noastra dar si simplu(pentru copiii care nu se innebunesc dupa carne), si lasand la o parte ca trebuie bibilit un pic laptele ala de cocos, nu se poate spune ca se face greu,asa ca va recomand sa il incercati!
Ingrediente:
-400 ml lapte de cocos
-500 gr orez cu bobul lung
-1 l apa
-200 gr stafide
-40 gr zahar brun
-o lingurita sare
Punem laptele de cocos intr-o craticioara
cu fund gros, la foc mediu, si salam pe foc amestecand incontinuu cu o lingura
de lemn,pana se ingroasa si isi schimba culoarea. Dupa 10-15 minute va incepe déjà
sa isi schimbe consistenta. Dupa o perioada se va carameliza, isi va schimba
culoarea in maron si grasimea se va detasa . E semnul nostru ca e gata. J
Adaugam orezul si amestecam bine de tot cu
ce a mai ramas din laptele de cocos. Adaugam si apa, sarea si zaharul brun.
Acoperim partial cu un capac si lasam sa
fiarba la foc mic fara a amesteca.Supraveghem indeaproape insa. J Cand toata apa a fost absorbita, adaugam stafidele si amestecam .
mai lasam sa se odihneasca inca 10-15 minute si ne apucam de treaba !:))Super
bun !