marți, 12 mai 2020

Biscuiți cu ricotta și lămâie


Am găsit rețeta asta pe blogul Laurei Adamache fix când aveam niște ricotta în casă și nu știam ce să fac cu ea. Lămâie am cam tot timpul, așa că am purces la treabă și au ieșit minunățiile astea pufoase și aromate.

Ingrediente :
- 300 grame ricotta
- 100 grame unt
- 200 grame făină
- 4 grame praf de copt
- 1 ou
- coaja rasă de la o lămâie
- un praf de sare
- zahăr tos(pentru tăvălit biscuiții prin el)

Amestecăm ricotta, untul moale, coaja rasă de lămâie, oul și praful de sare cu mixerul, până devin pufoase. Peste acest amestec cernem făina amestecată cu praful de copt și frământăm. Aluatul obținut îl punem la rece, în folie de plastic, 30 de minute.


După 30 de minute întindem aluatul într-o foaie cu grosimea de aproximativ 4-5 mm


Și decupăm cercuri de 8-10 cm diametru. 


Cercurile obținute le dăm prin zahăr tos și le pliem de 2 ori. 



Ii coacem în cuptorul încins la 180C,pe tava tapetată cu hârtie de copt, pentru 20 minute, sau până devin aurii. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu