Imi plac gaufrele, dar în general doar când sunt calde. Când se răcesc, majoritatea devin gumoase și își pierd din farmec.
Există, însă, un tip de gaufre care rămân mereu crocante la exterior și care sunt și foarte gustoase, și anume gaufrele de Liège.
Rețeta lor necesită puțină răbdare, însă vă garantez că se merită.
Ingrediente:
- 8 grame drojdie uscată
- 25 cl lapte călduț
- 500 gr făină
- 20 gr zahăr
- 1 pliculeț zahăr vanilinat
- sare
- 2 ouă
- 250 gr unt, temperatura camerei
- 180 gr zahăr perlat
În laptele încălzit dizolvăm drojdia uscată. În bolul robotului de bucătărie punem făina, zahărul, zahărul vanilinat și sarea. Amestecăm. Adăugăm ouăle și amestecul de lapte și drojdie. Amestecăm, la viteză mică, 5-8 minute. Adăugăm, apoi, treptat, untul moale,și mai amestecăm 10 minute.
Acoperim cu folie de plastic și lăsăm la temperatura camerei pentru 2 ore.
După 2 ore adăugăm zahărul perlat și amestecăm ușor, cu o spatulă.
Coacem în aparatul de gaufre uns în prealabil cu puțin unt.(ungem doar înainte de prima tură de gaufre)
Bon appétit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu