Tochitura moldovenească este o mâncare sățioasă, gustoasă, relativ ușor de făcut și tocmai bună pentru o masă în familie.
Ingrediente :
- 700 grame carne de porc, tăiată cuburi
- 3 cârnați (afumați), tăiați felii
- 1 pahar de vin alb
- 1 ceapă mare, tăiată mărunt
- 3-4 căței usturoi
- 1 lingură bulion
- 300-400 grame suc de roșii, sau o conservă de roșii tăiate
- sare, piper, foi de dafin, boia dulce
Începem prin a căli ceapa în ulei încins. Când s-a înmuiat puțin, adăugăm carnea de porc. Când începe să se facă adăugăm cârnații tăiați felii. Focul trebuie să fie moderat spre mic, să nu se ardă nimic prin tigaie. :)
Punem 2-3 foi de dafin, bulionul, sucul de roșii, boiaua, sare și piper după gust și lăsăm să fiarbă acoperit până ce carnea e moale și suculentă și sosul a început să scadă.
Servim cu mămăliguță fierbinte, brânză (rasă) și ou ochi. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu