duminică, 29 decembrie 2013

Cartofi cu aroma de trufe

Simplu.Bun.Eficient.Si repede, ca vine Revelionul si stiu ca nu are nimeni timp nici de citit si nici de gatit excesiv. Asa ca va spun asa: langa fripturica aia de-o puneti pe masa de Revelion, de Sfantul Vasile sau de Sfantul Ion, aruncati in graba si cartofii astia deliciosi! O sa dea o alta nuanta mesei si cu siguranta musafirii vor aprecia.Atat am avut de zis!:)
Over and out.

 
Si facem cam asa: spalam bine niste cartofiori. Ii taiem frumos in patru, pe lungime. Ii asezam bland intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Presaram sare,piper si cate-un pic, pic, pic de ulei de trufe.
 


 
 
Ii bagam la cuptorul incins la foc mediu spre iute si ii lasam pana cand o furculita infipta cu simt de raspundere trece cu usurinta. Sau un varf de cutit. Sau o tepusa de metal. Sau o sabie de samurai.Vedeti voi.
 
 
Ii scoatem din cuptoras cand sunt gata si ii asezam langa friptura sus mentionata.
Ii stropim, optional, cu un sos (delicios,daca ma intrebati) facut din cateva linguri de smantana dulce,sare si ulei de trufe, toate dupa gust.Si ta-daaa! Mega complicasenia noastra e gata.Pofta buna sa aveti!
 
 
 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu