Ingrediente:
Baza:
-85 grame unt
-45 grame zahar
-150 grame faina, cernuta
Umplutura caramel:
-120 grame unt
-75 grame zahar brun
-30 grame miere
-397 grame lapte condensat(1 cutie)
Topping ciocolata :
-225 grame ciocolata de lapte
Incalzim cuptorul la 180C. Pentru baza-batem untul si zaharul intr-un
bol pana ce amestecul devine pufos.
Adaugam faina, amestecam si varsam aluatul
pe o suprafata infainata. Framantam un aluat pe care il asezam intr-o tava
mica(18x28 cm)
si coacem 25 de minute sau pana ce devine ferm.
Pentru umplutura, amestecam pe foc mediu
untul, zaharul brun,mierea si laptele condensat, amestecand constant pana ce
zaharul se topeste si toate ingredientele sunt bine amestecate.
Aducem la fierbere si lasam 3-4 minute pe
foc mic,amestecand incontinuu pana ce se ingroasa. Turnam amestecul de caramel
peste blat si lasam deoparte.
Topim ciocolata pe foc mic sau la bain
marie. O turnam peste prajitura si bagam la rece.
Cand e gata,taiem patratele.Pofta buna !Un
deliciu !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu