vineri, 29 noiembrie 2013

Oua in cuib

Noi in timpul saptamanii nu prea avem timp de mic dejun impreuna, fiecare fiind cu programul lui..Insa in weekend-uri imi place sa pregatesc un mic dejun care merge si de brunch de obicei, si care sa fie putin mai altfel decat obisnuitul sandwich cu sunca si cascaval sau oua sau ce mai mancam in fuga...
Asa ca astazi ca aduc o reteta suuper simpla(pe care evident am completat-o -vezi poza :D ) care este si satioasa si gustoasa.

 
Pentru aceasta reteta de oua, ne trebuie:
- 3 cartofi
-2 oua
-sare,piper
-30 grame unt
-150 ml lapte
-pesmet
-parmezan(optional)
 
Fierbem cartofii cu putina sare, apoi facem un piure, adaugand untul, laptele,si sare si piper dupa gust.
 

Umplem doua forme cu piure si formam, cu ajutorul unei furculite, un cuibusor in mijloc.


Bagam la cuptorul incins la 200C pentru 10 minute. Scoatem din cuptor, spargem cu atentie un ou in fiecare forma, saram, piperam, daca dorim, apoi presaram putin pesmet deasupra.

 
Bagam iar la cuptor pentru 10 minute, iar cand scoatem, putem presara permezan ras deasupra.Servim simplu sau, ca noi, cu ciupercute la gratar, kaiser crocant si un bagel cald!:)Pofta buna!




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu