marți, 12 noiembrie 2013

Bagels

Oohh...bagels...acesti covrigi minunati care merg cu orice: incepand cu simplul unt cu gem pana la diverse combinatii cu somon, prosciutto crudo, salata de pui,peste..cam orice ne dorim putem aseza pe un bagel. Eu am facut in weekend si pentru ca au iesit super(si inca nu vazusem la televizor cum se fac,ceea ce s-a intamplat aseara :) ) i-am folosit si la un hamburger super gustos pe care l-am pregatit in aceeasi zi(reteta in zilele urmatoare).
Se fac usor si ies pufosi si gustosi,deci, ca de obicei, va invit sa incercati cu incredere!:)


 
Ingrediente:
-500 grame faina
-50 grame zahar pudra
-1 galbenus de ou
-30 grame drojdie proaspata
-2 linguri ulei masline
-2 lingurite sare
 
Amestecam faina, zaharul si sarea. Sfaramam drojdia in 250 ml de apa calduta apoi o varsam progresiv in vasul cu faina. Adaugam uleiul si framantam 10 minute pana ce aluatul e omogen si elastic. Lasam 40 de minute acoperit intr-un loc caldut.
Dupa cele 40 de minute mai framantam 10 minute pe un plan infainat sa scoatem bulele formate si formam 12 bule(mie mi-au iesit doar 9,dar mai sanatoase J )pe care le gaurim in mijloc.
 
 
 Eu i-am gaurit cu un capacel si am mai format un pic cu mana, si au iesit ok,insa am vazut aseara la tv ca se introduc doua degete in gaura si se invarte pe masa infainata pentru a largi cam la 5-6 cm,pentru ca la coacere cresc si se micsoreaza in mijloc. Ii punem pe o tava cu hartie de copt si ii mai lasam 15 minute sa se odihneasca.
Intre timp punem o oala cu apa pe foc(eu am pus cu apa simpla dar aseara am vazut ca se pune cu sare,zahar si amidon,parca, sa formeze o crusta frumoasa) iar dupa cele 15 minute de repaos introducem bagels-ii in apa clocotita 1 minut,apoi ii punem pe tava inapoi si ii lasam sa se scurga si raceasca putin.
 
Incalzim cuptorul la 200C. ungem bagels-ii cu galbenus de ou batut si presaram deasupra ce avem la indemana : chimen, susan, mac,etc. Eu am pus susan, ceapa deshidratata si parmezan. Introducem la cuptor 25 de minute.
 
Scoatem, lasam sa se raceasca putin si ii servim cu ce ne doreste inima(chiar si simpli sunt minunati)
 
 
 

vineri, 8 noiembrie 2013

Cake pops Oreo/Mickey Mouse-Minnie Mouse cake pops

Azi iar am agenti dubli la inaintare.:) Daca vreti doar o reteta simpla de cake pops-urmariti primii pasi fara a va mai bate capul cu deghizarea lor in personaje de desene animate, insa daca aveti petrecere cu tematica Mickey Mouse atunci cititi pana la capat si..rabdare si curaj!:))
E o munca migaloasa, nu va mint, insa care nu necesita neaparat indemanare(ceea ce e minunat,ca eu nu am asa ceva) ci rabdare. Dureaza ceva, cu tot cu racitul in frigider de mai multe ori si ornatul cu diverse, insa iese ceva frumos care sigur ii va incanta pe copiii dumneavoastra.

 
Simplu ca buna ziua. Faramitam cu ajutorul robotului biscuitii si apoi ii amestecam cu branza la temperatura camerei. Adaugam crema de branza putin cate putin, altfel incat, daca e nevoie de mai putina, sa ne putem opri cat inca se mai pot modela bilute si nu e prea moale. Cand ajungem la consistenta dorita formam bile si le bagam la rece 15-20 de minute.
 
Topim putina ciocolata neagra(ahh…ce probleme mi-a facut mie a meaaa.. L ) si dupa ce se scurge timpul scoatem bilutele din frigider. Luam cu grija fiecare bila si ii infigem cate jumatate de mini Oreo in dreptul urechilor, avand insa grija ca inainte sa inmuiem putin biscuitele in ciocolata topita, pentru o aderenta mai buna. Dupa ce am terminat toate urechile J bagam iar la rece 15-20 de minute sau pana ce se intareste ciocolata din jurul urechilor. J
 
Cand e gata le scoatem de la frigider si inmuiem , tinand cu grija fiecare membru al familiei Mouse de urechi, in ciocolata rosie topita, insa doar jumatate de cake pop. Astfel in partea de sus vom avea cake pop negru, cu urechi, iar jumatatea de jos va fi imbracata in hainute rosii. Teoretic si jumatatea de sus trebuie imbracata,dupa alte 20 de minute de stat la rece, in ciocolata neagra topita, iar daca faceti asta soriceii vor arata minunat, insa ciocolata cumparata de mine(Wilton, btw) a fost infioratoare..nu se putea deloc lucra cu ea,asa ca am renuntat si am lasat familia Mouse..naturala in partea de sus. J
Dupa ce inmuiem in ciocolata rosie scuturam usor de tot de exces si introducem cu grija betisoarele pentru cake pops, apoi infigem micii soricei in devenire fie intr-un suport special pentru cake pops(se gasesc acum tot felul de kituri  pentru asa ceva) fie in celuloza, ca mine. J Si din nou la rece cu ei.
Dupa ce se intareste si ciocolata rosie, nu ne ramane decat de finisat cu niste punctulete din ciocolata alba si o fundita din martipan-pentru Minnie si doar doua punctulete pe post de ochi pentru Mickey. Eu am taiat funditele din martipan cu un cutit mic si ascutit,insa daca aveti noroc le puteti cumpara gata facute si poate chiar roz. JN-am avut noroc. J)
 
 

Vedeti ? Chiar daca e putin de bibilit, e o reteta accesibila oricui si de efect maxim.Viva Mickey Mouse !:)
 
 
 

marți, 5 noiembrie 2013

Quiche cu spanac si bacon

Uitasem de reteta asta. Am gasit-o prin folderul "nepublicate" aproape urland de nerabdare sa devina faimoasa.:) Si cine sunt eu sa stau in calea fericirii ei? Mai ales ca e buuuna buna si foarte usor de facut.Si chiar daca pozele nu sunt excelente(eram si eu la inceput :P ) sper ca reteta sa va convinga si sa o incercati!
Puteti folosi si aluat cumparat din comert,e mult mai simplu,insa nici cel propus de mine cu necesita mult timp.

 
Ingrediente blat(pate brisee)
 
-300 grame faina
-150 grame unt la temperature camerei
-1/2 lingurita sare
-80-100 ml apa calduta sau lapte
Amestecam faina si sarea intr-un castron.  Adaugam untul si amestecam cu degetele pana obtinem un aluat sfaramicios.  Incorporam rapid apa sau laptele. Obtinem un amestec omogen pe care il  intindem pe o foaie de copt sau direct in tava.
 
Pentru quiche :
-spanac proaspat fiert si calit putin(cat sa ii scada apa)-cantitatea in functie de cat de mare e quiche ul.Eu aveam cateva maini de spanac prin casa si am facut doua tarte mici.
-cateva felii de kaiser prajit
-3 oua
-300 ml lapte(sau creme fraiche)
-60 grame gruyere ras(sau cascavalul preferat)
-sare, piper
 

Intindem foaia de aluat in tava apoi o bagam la cuptorul incalzit pentru 10-15 minute pana devine aurie. Cand e gata asteptam sa se raceasca putin si asezam spanacul maruntit si apoi kaiserul taiat bucati. Intr-un bol batem ouale, apoi adaugam laptele si cascavalul ras, apoi saram si piperam. Turnam amestecul peste spanac si kaiser. Daca dorim mai putem presara cascaval peste. Bagam la cuptorul incalzit la 180C si lasam aproximativ 30 de minute,pana cand e gata totul. Pofta buna !
 
 
 
 


duminică, 3 noiembrie 2013

Patratele de caramel

Stiti ca de obicei retetele de pe cutii de orez, zahar, lapte, etc sunt cam ciudatele..Eu am incercat cateva si nu m-au impresionat.Insa uneori e bine sa mai faci incercari,si cum aveam cutia asta de lapte condensat in camara si mi-era teama sa nu mi se strice degeaba,si nu aveam nicio reteta cu lapte condensat pe tasta rapida :) am zis sa incerc propunerea lor,de pe cutie. Guess what? A iesit ceva senzational! Un blat de biscuitel crocant, o crema de caramel buuuna rau si un strat de ciocolata crocanta deasupra. Nici ca se putea mai bine! Haideti sa vedeti ce va zic:

 
Ingrediente:
Baza:
-85 grame unt
-45 grame zahar
-150 grame faina,  cernuta
 
Umplutura caramel:
-120 grame unt
-75 grame zahar brun
-30 grame miere
-397 grame lapte condensat(1 cutie)
Topping ciocolata :
-225 grame ciocolata de lapte
 
Incalzim cuptorul la 180C.  Pentru baza-batem untul si zaharul intr-un bol pana ce amestecul devine pufos.
 
Adaugam faina, amestecam si varsam aluatul pe o suprafata infainata. Framantam un aluat pe care il asezam intr-o tava mica(18x28 cm)
 
 si coacem 25 de minute sau pana ce devine ferm.
 
Pentru umplutura, amestecam pe foc mediu untul, zaharul brun,mierea si laptele condensat, amestecand constant pana ce zaharul se topeste si toate ingredientele sunt bine amestecate.
Aducem la fierbere si lasam 3-4 minute pe foc mic,amestecand incontinuu pana ce se ingroasa. Turnam amestecul de caramel peste blat si lasam deoparte.
Topim ciocolata pe foc mic sau la bain marie. O turnam peste prajitura si bagam la rece.
Cand e gata,taiem patratele.Pofta buna !Un deliciu !
 
 
 

miercuri, 30 octombrie 2013

Paste cu ciuperci si prosciutto

Trebuie sa va marturisesc ceva. Pastele nu sunt punctul meu forte,desi fac des. De obicei fac paste cand nu am timp sa gatesc :D pentru ca in 10-15 minute avem ce manca. Si tot de obicei arunc prin tigaie ce gasesc prin frigider,fierb niste paste si gata masa. Asta e motivul pentru care nu le stiu pe denumiri decat la cele arhicunoscute. Deci nici pastele astea pe care vi le arat azi nu au nume la mine,desi sunt sigura ca ele de felul lor au fost botezate.Eu asta am avut, asta am pus.:)) Insa indiferent cum le zicem, sunt rapide, bune si satioase.;)

 
 
 
 
Ingrediente:
-1 ceapa mare
-cateva felii de bacon sau de prosciutto
-cateva ciuperci mari curatate si taiate felii
-1 catel usturoi , zdrobit
-unt-un cubulet, putin ulei
-sare,piper
-smantana-cateva linguri
-paste(eu am folosit tagliatelle)
 
Pai..simplu de tot,cum spuneam. Taiem ceapa  marunt si o calim impreuna cu usturoiul  in putin ulei cu un cubulet de unt.
 
Cand sunt gata adaugam cateva felii de bacon prajite separat (sau cateva felii de prosciutto )si taiate bucatele,
 
 amestecam si adaugam si ciupercile.
 
Cand sunt gata ciupercile adaugam cateva linguri de smantana si potrivim de sare si piper.
Separat fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.Eu am folosit niste tagliatelle cu spanac, mai exact 4 rotocoale,nu un pachet intreg. Pastele se fierb al dente.
Cand e gata totul,le amestecam si servim cald ! Bunatate in farfurie in maaaxim 15 minute !:)Pofta buna va doresc!

luni, 28 octombrie 2013

Cupcakes Mickey Mouse

Tot la petrecerea Mickey Mouse de anul asta am facut si cupcakes-urile astea frumusele si bune, asa ca daca aveti vreo petrecere cu aceeasi tema in vedere vi le recomand cu incredere. Sunt deosebite la gust datorita miezului de brownie, si chiar daca o sa urmeze vreo doua liste cu ingrediente nu va ingrijorati,se fac repede.Trebuie doar putina rabdare.:) Si e clar ca daca ai copii ai si rabdare,nu?:))
Hai sa vedem ce trebuie sa facem sa obtinem asta:




 
 
Ingrediente brownie(va trebuie cam jumatate,dar nu strica sa va ramana,sunt foaarte bune J )
-220 grame unt
-280 grame zahar
-4 oua
-200 grame faina
-140 grame cacao neindulcita
-1 lingurita praf de copt
-1 lingurita ness(optional)
-1 lingura esenta vanilie
 
Incalzim cuptorul la 180C. Topim untul, il racim putin si adaugam zaharul si ouale si amestecam bine. Adaugam restul ingredientelor si amestecam din nou.
 
Turnam amestecul intr-o tava micuta(15x25cm) si bagam la cuptor 20-30 minute pana ce trece testul scobitorii.
 

Pentru a face pasta de brownie amestecam intr-un bol jumatate din compozitia de brownies, faramitata, cu jumatate de cana de compozitie de vanilie si cu un sfert de cana de apa. daca e inca uscata(in cazul in care am copt prea mult brownies) repetam operatiunea :1/2 cana compozitie, ¼ cana apa. Compozitia trebuie sa fie usor de modelat, sa putem forma bilute din ea.
 
 
 

Compozitia de vanilie :
-97 grame unt temperatura camerei
-345 grame zahar
-320 grame faina
-3 lingurite praf de copt
-un praf de sare
-2 oua
-o cana lapte integral
-1 lingurita esenta vanilie
Mixam untul cu ingredientele uscate pana devine ca un pesmet.
 
Amestecam ingredientele lichide in alt bol pana le omogenizam. Adaugam jumatate din cantitatea de ingrediente lichide peste cele uscate, mixam bine, apoi adaugam si cealalta jumatate si amestecam iar insa doar pana ce se omogenizeaza, nu exageram.
Punem o lingura de compozitie pe fundul fiecarei dintre cele 12 hartiute pentru cupcakes.
 
 Din compozitia de brownies formam o biluta si o liniuta( :D ) mai groasa, pe care le asezam in ordinea asta peste compozitia de vanilie.
 
desigur ca liniuta mea arata ca o rama, dar nu suntem toti talentati :))
                         poate nu arata foarte apetisant acum,insa asteptati 15 minute :)
Turnam o alta lingura de compozitie de cupcakes peste, sa acopere(insa daca nu acopera peste tot nu va alarmati, se va uniformiza la copt)
Coacem la cuptor pentru aproximativ 15 minute la 180C.
Eu le-am ornat cu crema de branza si cu un ganache de ciocolata,dar voi puteti sa folositi ce va place.Pofta buna !