luni, 30 septembrie 2013

Tort nemtesc de ciocolata/Tort Mickey Mouse

Il putem privi din doua unghiuri: daca vrem un tort decadent de ciocolata e chiar raspunsul la intrebarea noastra, iar daca ne intereseaza un tort pentru o aniversare cu tema Mickey Mouse(si putem folosi fie aceasta reteta de tort fie orice reteta ne place) poate fi un punct de reper. Desigur ca fiind prima oara cand am imbracat un tort in pasta de zahar rezultatul nu e nici pe departe unul care sa te dea pe spate, dar..pentru aniversarea unui copil care nu vede imperfectiunile ci doar imaginea de ansamblu e tocmai bun.:))
Tortul e super la gust, e cremos,asa,si cred ca a trecut lejer pe locul intai in topul preferintelor mele "tortulesti". Nu va asteptati sa fie pufos, v-am zis ca e decadent,da?:))
Hai sa vedem ce avem de facut pentru a obtine o feliuta de-asta:




Ingrediente:

-1/2 cana ulei

-2 oua mari

-1 cana lapte batut

-2 cani zahar

-3/4 cana cacao neindulcita

-2 lingurite esenta de vanilie

-1 ¾ cana faina

-1 ¼ lingurite bicarbonat de sodiu

-1/2 lingurita praf de copt

 

Incalzim cuptorul la 175C. Ungem cu unt,ulei,etc doua forme de 20 sau 24 de cm(eu am facut de 24), asezam hartie de copt si ungem iar.

Intr-un bol mare amestecam uleiul, ouale, laptele batut, zaharul si cacaoa. Batem cu mixerul 2-3 minute pana ce e omogen amestecul. Cu mixerul pe viteza mica in functiune, adaugam o cana de apa calda si amestecam bine.  Adaugam vanilia.

Combinam faina cu praful de copt si cu bicarbonatul. Turnam peste amestecul lichid si mixam pana se omogenizeaza.  Impartim in doua si turnam in tavi. Coacem 25-30 de minute si apoi lasam inca 15 minute in forme sa se raceasca inainte de a le scoate pe un gratar.

Dupa ce se racesc bine le umplem cuuuu.. :

 

Ingrediente :

-200 grame ciocolata

-250 grame unt nesarat la temperatura camerei

-1 galbenus mare,temperatura camerei

-1 lingurita esenta vanilie

-1 ¼ cani zahar pudra cernut

-1 lingura ness(optional)

Maruntim ciocolata si si punem intr-un bol deasupra ununi vas cu apa care fierbe(bain marie) Amestecam pana ce se topeste si dam deoparte pana aducem la temperatura camerei.

Batem untul cu un mixer pana devine spuma apoi adaugam galbenusul si si vanilia si mai batem 3 minute. Dam mixerul pe viteza mica si adaugam zaharul pudra treptat, pana se incorporeaza tot frumos. Dizolvam nessul in 2 lingurite de apa fierbinte si adaugam peste unt, cu mixerul la viteza mica. Procedam la fel si cu ciocolata topita.

Intindem uniform peste blaturile racite.

Eu am adaugat,la cererea sarbatoritului, si niste felii de banana,care au dat un
plus de aroma tortului.

 
Apoi urmeaza partea tehnica:
Punem si celalat blat si fabricam niste urechi fie dintr-un alt blat copt separate fie,daca e doua noaptea si nu mai aveti chef de copt blaturi in plus, din doua briose de ciocolata
 

Decupam din paste de zahar ceva ce vrea sa semene cu fetisoara lui Mickey:

 
Imbracam in pasta de zahar neagra intreg tortul, urechi inclusiv :)

Si apoi ne mai jucam putin cu pasta de zahar pentru a face ochii, nasul si gura.
Ta-daam!