marți, 17 martie 2020

Biscuiți cu căpșune


Acum îmi dau seama că e a doua rețetă cu căpșune pe care o pun, în două zile, însă de vină sunt cele două lădițe cu căpșune arătoase pe care le-am cumpărat acum câteva zile.  Biscuiții de azi au ieșit demențial, sunt fragezi, aromați și gustoși.

Ingrediente:

- o ceașcă de căpșune tăiate cubulețe
- 1 ou
- 2 linguri zeamă lămâie
- 1/2 ceașcă ulei
- 1/2 linguriță esență de vanilie
- 1/2 ceașcă plus 2 linguri zahăr
- 1 3/4 ceașcă făină
- 1 1/2 linguriță praf de copt

Amestecăm, într-un bol mare, oul, vanilia, zeama de lămâie, uleiul și zahărul.


Adăugăm făina și praful de copt și amestecăm. 



Punem și căpșunele și amestecăm ușor cu o spatulă. Nu apăsăm prea tare, să nu facem căpșunele piure.


Când s-au amestecat formăm bile de mărimea unei mingi de golf(cu mâna sau cu ustensila pentru înghețată, pe care nu știu dacă am folosit-o de 5 ori pentru înghețată, că în rest o folosesc numai pentru prăjituri și alte chestii)
Așezăm mingiuțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.


Băgăm la cuptorul încins la 175-180 grade pentru 12-15 minute, până devin aurii. Nu intrați în panică dacă, atunci când scoateți biscuiții din cuptor, sunt moi în interior. Așa și trebuie. Când se răcesc se mai întăresc și vor fi numai buni de savurat. Pudram cu zahăr pudră și gata și desertul de azi!