Acum îmi dau seama că e a doua rețetă cu căpșune pe care o pun, în două zile, însă de vină sunt cele două lădițe cu căpșune arătoase pe care le-am cumpărat acum câteva zile. Biscuiții de azi au ieșit demențial, sunt fragezi, aromați și gustoși.
Ingrediente:
- o ceașcă de căpșune tăiate cubulețe
- 1 ou
- 2 linguri zeamă lămâie
- 1/2 ceașcă ulei
- 1/2 linguriță esență de vanilie
- 1/2 ceașcă plus 2 linguri zahăr
- 1 3/4 ceașcă făină
- 1 1/2 linguriță praf de copt
Amestecăm, într-un bol mare, oul, vanilia, zeama de lămâie, uleiul și zahărul.
Adăugăm făina și praful de copt și amestecăm.
Punem și căpșunele și amestecăm ușor cu o spatulă. Nu apăsăm prea tare, să nu facem căpșunele piure.
Când s-au amestecat formăm bile de mărimea unei mingi de golf(cu mâna sau cu ustensila pentru înghețată, pe care nu știu dacă am folosit-o de 5 ori pentru înghețată, că în rest o folosesc numai pentru prăjituri și alte chestii)
Așezăm mingiuțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.