marți, 24 septembrie 2013

Placinta cu branza sarata

Am gasit reteta asta prin folderul de "nepublicate" si sincer inainte sa o public m-am gandit de doua ori,pentru ca stiu ca dupa ce o sa vada reteta, sotul meu o sa isi aduca aminte de cat de mult ii place si o sa ma roage sa o fac iar. Asa ca e un risc calculat. :)) Azi sau maine probabil ca o sa avem iar placintica asta buna buna si un pahar de iaurt la indemana.:)
Dar se face usor, e buna,si iese si destul de multa..asa ca e una din retetele pe care nu ai cum sa nu vrei sa le faci.

 
Ingrediente:
-un pachet foi de placinta
-300 grame telemea sarata
-200 grame branza dulce
-5 oua
-400 ml iaurt
-150 ml ulei
 
Sfaramam sau dam pe razatoare branza sarata si o punem intr-un bol impreuna cu branza dulce si 3 oua si amestecam bine de tot. Turnam 200 ml iaurt si amestecam iar.
 
 
Luam doua-trei foi de placinta, le ungem cu ulei(pe fiecare in parte), le suprapunem si asezam cateva linguri de compozitie de branza, pe care o intindem bine(ori pe toata suprafata foii,avand grija sa lasam marginile libere 2-3 cm, ori o dunga de la un capat la altul) si rulam bine, apoi asezam intr-o tava mare. Facem la fel cu restul foilor, vom obtine aproximativ 5 rulouri. Intepam rulourile din loc in loc cu o furculita.
 
Intr-un bol mic amestecam cele doua oua ramase cu 200 ml de iaurt si turnam compozitia peste rulourile din tava. Bagam la cuptorul incins la 175 de grade cam 40 de minute sau pana ce foile sunt aurii si se umfla.