Adevarul despre cornulete(astea si in general) e unul trist: sunt bune. Prea bune. Si destul de mici,asa ca zici ca iei unul..apoi inca unul..si parca se mai lipeste unul..si uite-asa...nu iti dai seama cand pleaca din farfurie si se aseaza...pe tine.:) Dar sanatosi sa fim, si o viata frumoasa in fata noastra sa avem! Un motiv (sau mai multe, ca sunt mici :)) ) va ofer eu astazi:
Ingrediente:
-200
grame margarina sau untura
-550
grame faina
-2
plicuri praf de copt
-un
galbenus
-3-4 linguri smantana
-putina
sare
-coaja de lamaie
-putina
apa
Amestecam toate
ingredientele si incepem sa framantam pana obtinem un aluat. Daca nu se leaga
putem adauga putina apa.
Dupa ce obtinem un aluat ferm(se lucreaza
foarte usor cu el, nu lipeste) il impartim in doua sau trei si intindem foi
rotunde, apoi taiem tringhiuri ca si cum am felia pizza. Asezam cate o bucatica
de rahat pe fiecare si rulam.
Coacem
20 de minute la 180 de grade pana ce incep sa se aureasca la colturi.Dupa ce le
scoatem din cuptor, cat sunt calde inca, le dam prin zahar pudra. Fragede si
gustoase rrrau !