miercuri, 18 martie 2020

Piperchi dinijicati


Piperchi dinijicati(sau țârgâsiti) reprezintă un fel de mâncare armânească,  unul important, chiar, și unul din felurile noastre preferate, mai ales vara, pentru că e o mâncare ușoară, care se face repede.
Poate nu este el foarte aspectuos, însă vă garantez, dacă nu ați încercat deja, și atunci sunteți de acord cu mine, că e deosebit de gustos. Și se face din doar trei ingrediente : ardei, roșii și brânză. Am auzit și de alte ingrediente, dar nouă așa ne place, simplu și bun.

Eu am avut vreo 2.3 kg de ardei, pe care i-am taiat în bucăți nu foarte mici.


Ardeii așa tăiați îi călim bine de tot în ulei încins, până s-au înmuiat și și-au redus semnificativ volumul. Între timp tăiem roșiile cubulețe. Eu pun, de obicei, o cantitate de roșii cam la jumătate din cantitatea de ardei(deja prăjiți). Acum am taiat cam 5 roșii medii.


Când ardeii sunt prăjiți adăugăm roșiile tăiate și amestecăm. Mai lăsăm pe foc câteva minute, până se înmoaie puțin și roșiile.


In funcție de cât de sărată e brânza adăugăm o cantitate mai mică sau mai mare de sare.

Când și roșiile sunt gata oprim focul și sfărâmăm brânza deasupra.


Servim cald, cu pâine proaspătă. O minunăție!