Nouă ne plac madlenele foarte mult, însă până acum nu făcusem decât dulci. Când am gasit pe undeva rețeta asta, și am văzut că are și usturoi...am știut că, în tăcere, mă roagă să o încerc. Madlenele sunt pufoase,aromate,merg la toate ocaziile la care m-aș putea gândi acum(bine,poate nu la meniul de nuntă, mno) așa că le recomand din suflet. Bonus: se fac ușor!
Ingrediente:
- 3 oua
- 20 grame zahăr
- 150 grame făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 50 grame parmezan ras
- 1 lingură usturoi pudră
- 50 grame unt topit
- 100 grame iaurt
Pentru uns madlenele:
- 2 linguri unt
- 2 căței usturoi
- 1 lingură pătrunjel, taiat mărunt
Amestecăm, într-un bol, făina, parmezanul, sarea, pudra de usturoi și praful de copt.
Lăsăm amestecul să se odihnească 20 de minute.
Între timp, zdrobim usturoiul și îl călim în unt. Când e gata, oprim focul și adăugăm pătrunjelul tocat.
Punem aluatul de madlene în forme(dacă nu sunt de silicon ungem formele cu unt și tapetăm cu făină) și, cu o pensulă înmuiată în iaurt, omogenizăm compoziția.
Introducem la cuptorul încins la 175 de grade pentru aproximativ 10 minute (până devin aurii pe margini). Scoatem din forme și ungem madlenele cu sosul de usturoi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu