luni, 9 decembrie 2013

Stromboli

Chiar daca mi-am propus ca in luna decembrie sa va ofer retete care sa se asorteze cu sarbatorile ce urmeaza, nu ma pot abtine sa nu va arat o reteta rapida si mega delicioasa de stromboli, adica o rulada de pizza pe care o putem umple cu ooorice ne pofteste inima. Puteti folosi si un aluat de pizza cumparat, daca nu aveti timp sau chef sa il faceti voi,insa ar fi pacat, pentru ca blatutul asta e extraordinar, pe cuvant de cercetas! Ia hai sa vedem despre ce vorbesc aici:

 
 
 
Ingrediente blat:

-1 cana apa calduta

-2 ¼ lingurite drojdie uscata

-1 lingura miere(sau zahar)

-2 lingurite sare

-2 linguri ulei masline sau canepa

-3 cani faina(mai mult sau mai putin, depinde cat cere aluatul)

Amestecam intr-un bol drojdia si mierea in apa calduta. Lasam 5-10 minute pana ce incep sa se formeze bule. Asta e semnul ca drojdia lucreaza. 



 Adaugam sarea, uleiul,si jumatate din cantitatea de faina. Amestecam. Dupa ce se omogenizeaza, incepem sa adaugam faina putin cate putin pana ce ajungem la consistenta dorita : cand o atingem nu se lipeste de mana. Cand am ajuns la faza asta, mai amestecam 5 minute. Aluatul, la sfarsit, nu ar trebui sa se mai lipeasca de bol.


Ungem bolul si aluatul cu putin ulei de masline si lasam la cald 1-2 ore.

Pentru stromboli :

-blat de pizza

-1/2 cana sos de pizza

-1 ½ cana mozzarella data prin razatoare

-10 felii de salam(sau cate ne incap)

-sunca sau altceva similar

-1 ou batut

-parmezan, oregano(optional)

Intindem blatul de pizza. Pe o hartie de copt, sa ne fie mai usor. Daca nu, pe masa infainata.

 Intindem sos, apoi presaram cascaval, salamul, sunca, iar cascaval si rulam, nu inainte de a unge marginile cu ou batut.


 Ungem toata rulada cu ou si presaram cascaval sau parmezan si oregano. Crestam putin.

   Punem la cuptorul incins la 250C pana devine aurie.Mancam cu pofta !:)
 
 
 

 








vineri, 6 decembrie 2013

Tort curcubeu/Rainbow cake

Eeii..iata ca a venit si timpul acestui tort frumos foc sa va farmece cu prezenta.:) L-am facut prima data la ziua lui Razvan,pentru la scoala, si am folosit colorant pudra.Nu s-a colorat foarte intens, dar a iesit dragut, chiar si asa. Insa nu am putut sa fac poze la sectiune, ca l-am dus la scoala, iar doamna se pare ca nu are veleitati fotografice,asa ca nu l-am putut prezenta atunci pe blog. De curand mi-am comandat coloranti gel de la Wilton(de pe net) si de abia asteptam sa le dau un sens. Chiar daca nu folosesc coloranti on a daily basis, din cand in cand, pentru un tort spectaculos,ca asta, se merita!:)
Asadar, doamnelor, domnisoarelor si domnilor, I give you:the Rainbow cake!:)



 
Ingrediente:
-430 grame faina
-430 grame zahar
-220 grame unt la emperatura camerei
-350 ml lapte
-5 oua
-7 grame drojdie uscata
-1 lingurita esenta vanilie
-6 coloranti gel de culori diferite
Pentru crema :
-500 grame mascarpone
-300 grame crema branza(Philadelphia)
-1-2 lime(lamai verzi)
-150 grame zahar pudra
 
Batem ouale si zaharul pana se albesc, adaugam untul si amestecam pana se omogenizeaza.  Separat, cernem impreuna faina cu drojdia, apoi le adaugam peste amestecul de oua si omogenizam.
Adaugam treptat laptele, amestecand, iar la sfarsit punem si vanilia. (putem folosi si alte arome, dupa gust)
Impartim compozitia in 6 parti egale. Incalzim cuptorul la 180C. Putin cate putin(dar putin, nu gluma !:) )adaugam culoare in fiecare compozitie.  
 
Turnam in forme de tort cu diametrul de 20 cm. Coacem 10-15 minute fiecare blat apoi le racim.
Pentru umplutura : amestecam crema de branza cu mascarpone si cu sucul de la un lime. (sau mai mult…mai putin, dupa cum ne place). Adaugam si coaja rasa de lime si zaharul si amestecam bine. Lasam la temperatura camerei.
Asezam primul blat(mov ) si punem putina crema peste. Repetam operatiunea cu celelalte blaturi iar cand sunt toate aranjate acoperim tortul cu un strat nu foarte gros dar uniform de crema. Bagam la rece pentru cel putin doua ore.
 
 
Dupa doua ore punem si restul de crema si ornam dupa bunul plac. Bagam la rece din nou. J
 
 
 


 

marți, 3 decembrie 2013

Supa crema de dovleac

Mai nou ma axez pe supele-creme, pentru ca sunt preferatele copiilor mei, si ii inteleg.Sunt gustoase, groase si hranitoare. Si usor de facut,asa ca mie-mi convine.:)
Reteta de astazi merge perfect si de post, se pregateste in 10 minute, se fierbe repede si se mananca..rapid!:)) Am vazut-o la Edith acum ceva timp si imediat mi-a atras atentia!Ia uitati de ce:

 
Ingrediente:
-1 kg dovleac
-2 cepe mici
-1 ardei gras
-sare, piper
-1 catel usturoi
 
Curatam dovleacul de coaja si il taiem cubulete. Il punem la fiert impreuna cu celelalte legume taiate(in afara de usturoi), si acoperim cu apa cat sa le acopere plus inca vreo 3-4 cm. Potrivim de sare si piper. Cand sunt aproape gata adaugam usturoiul pisat.



Pasam totul in blender si gata !Masa e pregatita!Pofta buna!
 
 
(Remarcati frumosul meu bol de la Ikea,pe care l-am cumparat si l-am adus mandra nevoie mare acasa. Am observat, cu prilejul urmatoarei vizite la Ikea, un ditamai afisul cum ca nu se recomanda sa punem ceva fierbinte in el, si ca ar fi mai bine sa le aducem inapoi, noi, cei ce am cumparat asa ceva..:))). Nu. Nu l-am dus.E prea frumos. O sa pun supa rece in el, na!)

duminică, 1 decembrie 2013

Muffins cu feta si rosii cherry

Acasa, la scoala, la serviciu/Aceste muffins-s un deliciu!:))(recunoasteti reclama? :D)
In alta ordine de idei, iar vin azi cu o reteta care merge la mic dejun, brunch, la pachet la munca sau scoala, ca gustarica intre mese sau chiar ca aperitiv la o petrecere. Si mai e si gustoasa, unde mai punem?:)





Ingrediente:

-12 rosii cherry

-300 grame faina

-2 oua

-200 ml lapte

-100 grame feta

-100 ml ulei de masline

-1 pachetel praf de copt

-sare, piper

 

Incalzim cuptorul la 180C. Intr-un bol amestecam faina cu ouale batute, laptele, uleiul si praful de copt.

Taiem feta cubulete si o incorporam in aluat. Saram si piperam.


Umplem formele de muffins(in care am asezat hartii speciale) pe jumatate(trei sferturi, hai!) si asezam deasupra fiecareia o rosie cherry.

Bagam la cuptor 30 de minute.Pofta buna!
 
 

vineri, 29 noiembrie 2013

Oua in cuib

Noi in timpul saptamanii nu prea avem timp de mic dejun impreuna, fiecare fiind cu programul lui..Insa in weekend-uri imi place sa pregatesc un mic dejun care merge si de brunch de obicei, si care sa fie putin mai altfel decat obisnuitul sandwich cu sunca si cascaval sau oua sau ce mai mancam in fuga...
Asa ca astazi ca aduc o reteta suuper simpla(pe care evident am completat-o -vezi poza :D ) care este si satioasa si gustoasa.

 
Pentru aceasta reteta de oua, ne trebuie:
- 3 cartofi
-2 oua
-sare,piper
-30 grame unt
-150 ml lapte
-pesmet
-parmezan(optional)
 
Fierbem cartofii cu putina sare, apoi facem un piure, adaugand untul, laptele,si sare si piper dupa gust.
 

Umplem doua forme cu piure si formam, cu ajutorul unei furculite, un cuibusor in mijloc.


Bagam la cuptorul incins la 200C pentru 10 minute. Scoatem din cuptor, spargem cu atentie un ou in fiecare forma, saram, piperam, daca dorim, apoi presaram putin pesmet deasupra.

 
Bagam iar la cuptor pentru 10 minute, iar cand scoatem, putem presara permezan ras deasupra.Servim simplu sau, ca noi, cu ciupercute la gratar, kaiser crocant si un bagel cald!:)Pofta buna!




 

miercuri, 27 noiembrie 2013

Moelleux au chocolat

Cel mai rapid desert ever! Gata in 15 minute(cu timpul de stat la cuptor cu tot).Hai 17, daca nu ne grabim.:D
Bun pentru amatorii de ciocolata(eu am doi in casa si amandoi au fost satisfacuti) dar nu numai. Si de-om pune si o inghetata de vanilie langa,atunci sa te tii!
Tineti minte reteta asta pentru cand va treziti cu musafiri din scurt si nu aveti nimic dulce prin casa!:)

 
Ingrediente:
-4 oua
-75 grame zahar
-55 grame pudra de migdale
-30 grame faina
-100 grame unt
-100 grame ciocolata
 
Incalzim cuptorul la 200C. Ungem cu unt si dam cu faina formele. (4 la numar)
Intr-un bol, amestecam cu telul(sau mixerul) ouale cu zaharul pana ce se albesc. Adaugam pudra de migdale si faina, amestecam iar.
Topim ciocolata cu untul.
 
Turnam peste faina.
 
 Amestecam si turnam in forme.
 
 Bagam la cuptor. Lasam 10-12 minute.
 
 Scoatem usor din forme. Servim cald, cu inghetata,de preferat.Yum yum yumminess!

luni, 25 noiembrie 2013

Whoopies a la greque

V-am zis deja povestea lor si v-am aratat si o reteta dulce. Astazi a venit randul unor whoopie ce merg foarte bine si la o petrecere, dar si fara vreun motiv special, ca gustare sau aperitiv. Ta-daam: Whoopies a la greque! :)

 
 
Ingrediente:
-85 grame unt moale
-120 ml ulei de masline
-2 oua
-250 grame faina
-1 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
-120 ml lapte batut
-40 grame cascaval ras
-50 grame masline
-200 grame branza feta
-1 castravete
-sare,piper
 
Amestecam untul cu 80 ml de ulei, oua, faina, praf de copt si bicarbonat. Asezonam cu sare si piper. Adaugam laptele, cascavalul ras si maslinele maruntite.

 
Punem amestecul intr-un posh(sau o punga mai groasa) si taiem un colt(cam cat un deget de mare).
 
 
Formam gramajoare pe o tava ornata cu hartie de copt, lasand o distanta intre ele. Umezim degetul aratator si turtim ciocul format, aranjand gramajoarele putin, sa fie mai frumusele.
Bagam la cuptorul incalzit la 180C pentru 12 minute. Lasam sa se raceasca.
Intre timp, maruntim branza cu o furculita si turnam putin ulei de masline(2 linguri) si presaram oregano(1-2 lingurite, dupa gust). Amestecam. Taiem castravetele felii subtiri.
Ornam whoopies-urile, asezand pe fiecare jumatate o lingurita plina de branza si una, doua felii de castravete. Acoperim cu cealalta whoopie si gata ! Petrecerea greceasca poate incepe !:)Opa !

sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Pui cu usturoi si rosii

Astazi va supun atentiei un fel de mancare bun si rapid, foaarte gustos datorita usturoiului pe care eu il ador in mancare,si satios datorita pastelor(puteti pune si de-o mamaliguta linistiti, daca nu aveti chef de paste).




Ingrediente:

-6-8 ciocanele(eu am facut la jumatate)

-sare,piper

-3 linguri ulei masline

-1 lingura unt

-1 conserva rosii cubulete

-1 conserva rosii intregi

-2 linguri bulion

-verdeturi :busuioc, patrunjel, rozmarin..

-8 catei usturoi

-paste

-parmezan ras

-1/2 cana vin alb(sau rosu, daca nu aveti)

 

Incalzim cuptorul la 200C. Saram, piperam ciocanelele.

Incalzim o tigaie mare(care merge la cuptor), punem uleiul si untul.
 
Cand s-au incins punem puiul si il prajim pe ambele parti.
 
 
 Dupa ce s-a aurit il scoatem din tigaie. Peste ce a ramas in tigaie turnam vinul si cu o lingura de lemn avemn grija sa luam resturile lipite pe fundul tigaii, amestecandu-le bine.  Lasam pe foc un minut. Adaugam rosiile,cu tot cu sos, si bulionul. Gustam de sare si piper.Aducem la fierbere, apoi oprim focul.
 
 
 Adaugam ierburile, usturoiul zdrobit si puiul. Acoperim cu un capac si punem la cuptorul incins pentru o ora.

Dupa o ora, scoatem de la cuptor si il lasam sa se odihneasca, acoperit. Intre timp fierbem pastele al dente. Cand sunt gata le scurgem de apa.

Verificam sosul de la pui, si daca este prea lichid scoatem puiul si mai fierbem 5-10 minute pana se ingroasa.

Pentru a servi, asezam paste in farfurie, turnam sos, apoi asezam pui peste. Presaram parmezan ras si servim cu bagheta prrroaspata. J Pofta buna va doresc !