joi, 5 septembrie 2013

Patty melts

Patty melts(imi ploua-n gura si cand pronunt) reprezinta un sandwich facut din hamburger, ceapa calita si cascaval , toate intre doua felii de paine, de obicei din secara, alcatuind o curata nebunie calorica(un pret mic pe care trebuie sa il platim pentru a ne bucura de aceasta experienta culinara). Pentru mine a reprezentat o neasteptata surpriza, mi-a placut atat de mult ca am vorbit vreo doua zi;e despre el.:)) Deci bun, domne',bun!



Ingrediente:

-150 grame unt

-1 ceapa mare, taiata solzisori

-500 grame carne tocata

-sare si piper dupa gust

-8 felii cascaval Cheddar sau Swiss

-8 felii paine de secara

 

Topim doua linguri de unt intr-o tigaie si calim ceapa aproximativ 20 de  minute pe foc mediu,  pana devine aurie si moale.

Amestecam intr-un bol carnea tocata cu sare,piper, sos Worcestershire daca dorim si formam patru hamburgeri.

Intr-o alta tigaie topim 2 linguri de unt la foc mediu si prajim hamburgerii pe ambele parti pana sunt gata.



Ansamblam toata nebunia astfel : o felie de paine, una de cascaval, hamurger, un sfert din ceapa aurie, alta felie de cascaval si a doua felie de paine. Intr-o tigaie curata topim ultimile doua linguri de unt la foc mediu si prajim sandwichul pe ambele parti pana se topeste cascavalul . Nom.Nom nom.

 





marți, 3 septembrie 2013

Rulouri de friganele

Daca v-ati plictisit(ca si cum!:)) )de varianta clasica de friganele, va puteti juca un pic si puteti obtine niste rulouri de toata frumusetea si..gustatenia!:D
In plus, daca faceti rulouri, doar n-o sa le lasati goale,nu?Puneti si umplutura preferata, si sa vedem dupa aia cine e cel mai fericit gustator de friganele din lume..:)
Eu am folosit o crema de branza(ca cea de la carrot cake-branza Philadelphia, zahar pudra, plus arome,daca preferati-coaja sau esenta de portocale, lamaie,etc) dar voi le puteti umple cu ce va pofteste inima. Spor la treaba!:)

 
Pentru a obtine frumuselele astea, taiem marginile de la un toast alb, intindem miezul putin cu un facalet, pana obtinem o "foita" de paine plata , le rulam cu ce vrem noi inauntru-crema de branza in cazul meu-,apoi le dam prin ou batut si hop in tigaie cu ele, unde le prajim pe toate partile pana devin aurii! Le trecem prin zahar tos si le servim calde, aburinde, sa ne innebuneasca papilele gustative!:)
 
 

vineri, 30 august 2013

Spaghetti meatballs

Piftele cu sos mananc de cand copil fiind paduri cutreieram. Acum, ditamai adultul, le prefer simple,fara sos, dar asta e alta discutie. Insa de mariajul dintre ele si spaghete nu am auzit decat atunci cand am inceput sa urmaresc filme americane, si, daca la inceput nu mi s-a parut ceva ce as putea sa ma faca sa zic wow!, curiozitatea a fost mai puternica(deh, catralioanele de filme americane si-au facut simtita prezenta) si am incercat si asta, sa vad cu ce se lauda atata domnii respectivi.
Trebuie sa recunosc: mi-au placut, domne'! Mai ales reteta asta de piftele, un pic imbunatatita fata de cea clasica, totul a fost delicios! Vi le recomand cu incredere, daca nu ati fost mai isteti decat mine si ati incercat deja!Pofta buna sa aveti!

 
Ingrediente:
-2 linguri lapte
-2 linguri pesmet
-500 grame carne
-3/4 lingurita sare
-ulei masline
-1/2 ceapa taiata
-2 catei usturoi pisati
-3 linguri patrunjel
-1/2 lingurita boia
-1/4 cana cascaval
-1 ou
 
Amestecam laptele si pesmetul. Intr-un vas amestecam carnea cu sare si piper.  Prajim in putin ulei de masline incins ceapa taiata marunt pentru 5-7 minute. Adaugam usturoiul, patrunjelul, boia.
 
 Mai lasam putin pe foc. Oprim focul si dupa ce se raceste putin adaugam amestecul de ceapa peste carne, omogenizam,apoi adaugam si oul si cascavalul.  Avem grija ca totul sa fie omogem, apoi formam piftele cu mana umezita in apa si le prajim pe ambele parti, in acelasi ulei in care am prajit ceapa.
 
Ingrediente sos :
-2 lingurite ulei de masline
-1/4 ceapa
-1 cutie rosii
-sare,piper
-4 linguri unt
 
Intr-o cratita turnam uleiul de masline, apoi,cand se incinge, adaugam rosiile din conserva, boiaua si untul si acoperim. Lasam sa fiarba la foc mic 30 de minute. Adaugam piftelele in sos si mai lasam sa fiarba 15 minute.
 
Oprim focul. Servim cu spaghete fierte al dente, cu cascaval ras si patrunjel presarat deasupra.
 

marți, 27 august 2013

Penne cu ardei copti si muguri de pin

Am observat ca gatesc destul de des paste, si asta din lipsa de timp. Pastele mi se par o minune a bucatariei: sunt gata repede, sunt gustoase si satioase. Nu iti trebuie cine stie de pregatiri sau cunostinte avansate de bucatarie sa le faci, deci sunt numai bune pentru oricine e in pana de timp si criza de foame.:)) Sa gatim,deci!
Astazi o reteta foaarte gustoasa(ca toate retetele cu muguri de pin). Combinatia dintre ardei copti si mugurasii astia prajiti e o nebunie! Va las sa va convingeti si singuri, insa pentru asta, reteta:

Ingrediente:
-3 ardei grasi rosii(eu am avut tricolori,deci culoarea nu este cea mai vie J )
-2 linguri muguri de pin prajiti
-2 linguri ulei masline
-1/2 ceapa taiata marunt
-2 catei usturoi, pisati
-1/2 cana smantana
-patrunjel
-parmezan ras
-200-300 grame paste- fusilli, penne,etc. fierte al dente
 
Coacem ardeii apoi ii punem intr-o punga de plastic pana se racesc un pic. Ii curatam de coaja si seminte.
Facem un piure din ardei si mugurii de pin prajiti usor.

 

Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si prajim ceapa si usturoiul pana se inmoaie. Adaugam piureul de ardei si amestecam.  Potrivim de sare.

Adaugam smantana si amestecam din nou, apoi pastele si omogenizam.

Punem in bol, presaram parmezan si patrunjel tocat peste. Servim cald ! Mniam.;)

 
 

luni, 26 august 2013

Desert usor

Si cand zic usor, ma refer si la usor de facut(nici nu e practic o reteta, e o sugestie de prezentare :) ) dar si usor de mancat si de digerat.:)
Desertul asta e excelent atunci cand fie urmeaza sa aveti musafiri si nu aveti nimic pregatit, fie aveti pofta de ceva dulce dar va e prea lene sa intreprindeti ceva mai amplu.:) Se face in 5 minute maxim si e gustos foc!

 
 
 
Avem nevoie de niste biscuiti maruntiti(eu am folosit speculoos-mniam mniam), niste mascarpone, putin zahar pudra(daca avem si frisca e si mai bine, putem amesteca si frisca o data cu mascarpone si zahar) si niste fructe de padure(nu avem de padure, nu-I bai, putem folosi din compot, le scurgem bine de tot si le aruncam in pahar) E mai dragut daca fructele sunt de culori diferite, avem parte de un efect vizual mai satisfacator.:)
Incepand cu biscuitii, punem cate un strat din fiecare, terminand cu fructele peste care putem presara un praf de biscuiti,daca vrem, sau putem lasa asa. Dam la rece cateva minute si voila! Desertul nostru e gata!
 
 

duminică, 25 august 2013

And the winner is...

Dupa ce s-a luptat din rasputeri cu numarul mare de participanti :D , random.org a desemnat castigatorul primului giveaway:
 
Numarul 1: Dobre Anamaria Georgiana. Felicitari castigatoarei, care este rugata sa ma contacteze cat de repede posibil.:) Multumesc tuturor participantilor, si va astept pe blog si de acum incolo!

miercuri, 21 august 2013

Primul Giveaway

Bine v-am regasit!
Sunt foarte bucuroasa astazi,pentru ca am de anuntat primul giveaway Pasiune cu gust!
El consta,asa cum se vede si din poza,intr-o tava de 18x10 cm(eu fac brownies in ea-bine,nu in asta,in alta la fel :)) ), un set de masuratori pentru prajituri(ceea ce mai numesc eu cana),plus linguri(foaarte util), un suport de servetele de masa, cu tot cu servetele(mi-a placut la nebunie, n-am putut sa rezist) si cateva dulciuri specifice locului(in care ma aflu eu :))) )-biscuiti Speculoos, pasta speculoos, gaufre, niste biscuiti buuni,buni de tot(o sa va placa toate,sunt sigura)

Ce trebuie sa faceti este destul de simplu,si anume:

1. Dati LIKE pe Facebook la pagina Pasiune cu gust.(daca nu cumva ati dat deja, caz in care va multumesc;) )
2. Dati share postului de pe Facebook despre giveaway.
3. Imi spuneti intr-un comentariu la postul asta  care este reteta voastra preferata publicata pana acum pe blog.(nu uitati sa mentionati si numele vostru)

Ne strangem pana duminica, 25 august, la ora 12 (ora Romaniei, ca in Belgia va fi 11) si apoi dam cu un random.org sa vedem la cine fuge premiul. SUCCES!

marți, 23 iulie 2013

O vacanta nu strica nimanui :)

Dragii mosului,
Pasiune cu gust intra in vacanta o perioada (medie) de timp.:) Sper sa am conexiune la internet pentru ca planul meu este sa pun poze cu mancarurile pe care le voi intalni pe tot parcursul acestei escapade.:) Mie imi place mereu sa vad poze cu mancare de la oameni care pleaca pe cate undeva, asa ca daca mai e cineva ca mine, il astept cu drag pe blog.:)
Daca nu, dupa jumatatea lunii august va astept cu retete noi, gustoase si usor de preparat.Va doresc o vacanta minunata tuturor si sa ne "vedem" cu bine peste o luna!
Paaa...siune cu gust tuturor!!!

duminică, 21 iulie 2013

Clatite cu afine

Nu stiu daca am mai spus, dar imi plac mult "bucatele" :D care sunt bune si in forma lor de baza si poti si varia pe tema lor la infinit.:) Asa sunt clatitele pufoase, pancakesurile, care exista atat in forma dulce-cu ciocolata, fructe, etc, dar si sarate-cu bacon, de exemplu(o sa pun si reteta intr-o zi mai libera):). Asa ca mi-am propus sa va prezint cat mai multe  variante ale acestui mic dejun (si nu numai) iar voua va revine sarcina grea de a decide castigatoarea!:)

 
Ingrediente:
-1 ¾ cani faina
-1/4 cana zahar
-1 lingura praf copt
-1/2 lingurita sare
-1 ¾ cani lapte sau lapte batut
-2 oua
-3 linguri ulei
-1 lingura unt topit
-1 lingurita esenta vanilie
-1 cana afine proaspete
 
Amestecam ingredientele uscate-faina, zahar, praf de copt si sare.  In alt vas amestecam laptele, ouale, uleiul, untul topit si esenta de vanilie. Punem amestecul de faina peste cel lichid si amestecam cu o spatula de jos in sus, usor, pana se omogenizeaza. Turnam si afinele peste si amestecam usor.
 
Incalzim o tigaie, o ungem cu putin unt si turnam cu un polonic compozitie in tigaia incalzita la foc mediu.  Cand incep sa se formeze bule la suprafata clatitei, intoarcem si lasam un minut si pe partea cealalta. Simplu si gustos !Pofta buna !

marți, 16 iulie 2013

Gazpacho

Uff..la noi au fost niste calduri zilele astea...sa mai zica cineva ceva de Belgia!:))Daca o mai tine asa o sa mi se para atragatoare si Marea Nordului...pe care deocamdata o gasesc lipsita de interes.:)
Ideea e ca atunci cand e asa cald nu prea iti vine sa stai in bucatarie pe langa cuptor sau aragaz, asa ca tare bine prinde o supa rece, care intamplator(sau nu) e si foarte gustoasa si hranitoare!:)
Se face repede(asta dupa ce curatam legumele) si e excelenta dupa cateva ore la frigider!




Ingrediente:

-1 kg rosii coapte

-1 castravete

-2 ardei rosii

-2 catei usturoi

-1/2 ceapa alba

-50 ml otet

-100 ml ulei

-sare,piper

-1 lingura bullion

 

Curatam ardeii si castravetele. Castravetele il curatam si de seminte cu ajutorul unei lingurite. Crestam rosiile sub forma de cruce si le punem in apa clocotita pentru cateva minute, pentru a le putea curata de pielita mai usor. Dupa ce le curatam de pielita, le curatam si de samburi.

 
Punem pulpa de la rosii, castravetele si ardeii curatati de coaja si seminte, usturoiul curatat si ceapa intr-un blender. Adaugam otetul, uleiul, sare si piper dupa gust.  Le lasam minim un minut la blender, pana devin omogene. Adaugam si bulionul si mai pulsam o data, de doua ori. E gata ! Supa trebuie sa stea acum la rece pentru minim 3 ore si apoi e gata de servire !Pofta buna !
 

sâmbătă, 13 iulie 2013

Tort colibri

Se spune despre tortul asta ca daca il mananci incepi sa ciripesti la fel ca pasarea colibri.:)) Asa de bun e! Ei..nu stiu daca am ciripit ca ea sau am pleoscait de placere ca o broscuta, dar sigur a fost un tort pe cinste! Si daca va place carrot cake-ul(si stiiiu ca va place :)) o sa adorati si desertul asta, pentru ca fac parte cam din aceeasi familie. Chiar si glazura e cam la fel.
Sa nu va sperie fructele exotice enumerate mai jos, practic bananele si portocalele sunt tot timpul la indemana noastra, iar fructul pasiunii si mango se gasesc si ele cam peste tot.
Va recomand calduros acest tort pentru o ocazie speciala macar, daca nu pentru o banala dupa amiaza de duminica...:)



Ingrediente:

-250 grame faina

-250 grame zahar

-1 lingurita scortisoara

-1 lingurita bicarbonat sodium

-3 oua batute

-200 ml ulei, plus extra pentru uns

-50 grame nuci, faramitate

-50 grame migdale faramitate

-2 banane facute piure

-1 mango mare curatat facut piure

-2 fructul pasiunii-doar miezul

-coaja de la o portocala

 

Pentru glazura :

-200 grame crema de branza temperatura camerei

-50 grame unt, temperatura camerei

-coaja de la o portocala

-400 grame zahar pudra

 

Incalzim cuptorul la 180C. Ungem cu unt doua forme de tort de 24 cm. Cernem impreuna faina, bicarbonatul, scortisoara si zaharul.  Adaugam ouale, uleiul, nucile, migdalele, fructele si coaja de portocala si amestecam bine.
 

Impartim compozitia in doua si coacem 30-35 minute, pana cand e gata. Racim in forme.
 

Intre timp, pregatim glazura : amestecam crema de branza cu untul pana devin pufoase si adaugam coaja de portocala si zaharul pudra.

Ansamblam tortul si bagam la rece  o ora, doua. Foarte bun !
 

joi, 11 iulie 2013

Flammekueche

Rețetă și poveste, sau călătorie virtuală, aici

Rețetă simplă, după cum urmează :

Flammekueche este o tarta gustoasa si usor de preparat care se coace de obicei la cuptorul de lemne, asta fiind si scopul ei initial, sa verifice temperatura cuptorului.In timp insa a devenit o reteta foarte apreciata extinzandu-si popularitatea si dincolo de Alsacia, zona din care e originara.
Ei, si o data lectia de geografie gastronomica gata, va invit din toata inima sa incercati aceasta minunatie, merge perfect ca gustare, aperitiv, mic dejun, cina..:)) ce vreti voi, ca e buna tare!

 
Ingrediente:
Pentru blat:
-250 grame faina
-50 ml ulei
-un praf de sare
-apa
Umplutura :
-90 grame smantana
-90 grame branza proaspata
-o ceapa mare
-jumatate de pahar de vin alb,sec
-150 grame de bacon afumat
 
Punem faina, uleiul si sarea intr-un bol, amestecam cu mana, apoi incepem sa adaugam putin cate putin apa incat sa formam un aluat. Punem aluatul in folie de plastic si bagam la rece o ora.
 
Intre timp, taiem ceapa solzisori. Intr-o tigaie punem un cub de unt si putin ulei si calim ceapa la foc mic. Adaugam vinul si lasam pe foc pana se evapora.
Incalzim cuptorul la 280C.  Impartim aluatul pe jumatate. Intindem fiecare jumatate pe o hartie de copt cat de subtire putem. Decupam un cerc ajutandu-ne de o forma de tort sau de o farfurie. Indoim marginile cu mana sau cu o furculita pentru a forma un fel de bariera.:)
 
Intr-un bol amestecam smantana cu branza proaspata. Impartim in doua si intindem pe fiecare foaie de aluat.  Intindem bine, pana la margine. Punem baconul taiat cubulete si peste ceapa calita apoi saram si piperam dupa gust. Bagam la cuptorul incins pana ce este gata(se rumeneste).
 
 
 
 
 

marți, 9 iulie 2013

Enchiladas de pui

Nu v-am vorbit niciodata despre topul preferintelor mele cand vine vorba de bucatarii. Va vad foarte curiosi,asa ca iata:
 1.Mancarea asiatica. As putea sa mananc dimineata,la pranz si seara numai mancare asiatica. Imi place tot la ea. Mi-as dori sa stiu sa gatesc mai bine, pentru ca ce fac eu nu se compara nici pe departe cu ce face doamna de la chinezescul din cartier, dar trebuie sa mai castige si oamenii niste bani, nu?Daca facem totul in casa, unde se duce economia tarii?:))
2. Mancarea mexicana. O ador. E grea, intr-adevar, satioasa, dar si extrem de gustoasa si variata. Nu varianta picante, pentru ca eu nu mananc picant, dar in rest..fara impedimente!:))
3. Mancarea greceasca. Need I say more? Souvlaki, tzatziki, feta saganaki..sa nu mai vorbim de o caracatita la gratar...Grecii stiu sa manance, ce sa mai!Si sa se distreze.:)
Dar sa revenim la oile noastre. Daca mancare chinezeasca nu fac foarte des, pentru ca iti trebuie arta si precizie sa iti iasa la fel, la mancarea mexicana e mai usor, asa ca prestam adesea cu mare placere.
Asa ca astazi va gatim niste enchiladas de pui cu sos alb, o minunatie pliina de savoare(si calorii,da :D). Sa nu va sperie numarul de vase pe care trebuie sa le spalam, fiecare farfuriuta si tigaita isi merita osteneala. Din pacate, pozele au fost facute cand mancarea era rece, pentru ca atunci cand era fierbinte eu serveam musafirii, asa ca nu ii pun in valoare frumusetea naturala, dar daca o sa incercati reteta o sa vedeti la ce ma refer.:))

 
 
 
Ingrediente:
-2 ½ cani pui fiert si maruntit
-2 cani supa ramasa de la pui
-3 linguri ulei
-12 foi tortilla
-1 ceapa mare taiata marunt
-1 lingurita boia dulce
-1/2 cana smantana plus inca o cana separat
-2 linguri faina
-2 linguri unt
-2 ½ cani cascaval ras
-sare, piper
-coriandru
 
Incalzim 2 linguri de ulei la foc mediu intr-o tigaie. Prajim foile de tortilla nu mai mult de 20 de secunde pe fiecare parte, apoi le scoatem pe cateva prosoape de hartie. Ele nu trebuie sa devina crocante, doar sa se inmoaie putin, de aceea avem grija sa nu le lasam pe foc mai mult decat e nevoie.
Incalzim o lingura de ulei separat, in alta tigaie, tot la foc mediu. Prajim ceapa un minut, apoi adaugam puiul si jumatate de lingurita de  boia dulce.  Amestecam. Adaugam ½ cana de supa si amestecam iar.  Punem si jumatate de cana de smantana si avem grija sa omogenizam. Dam intr-un foc si apoi oprim focul si dam deoparte.
Intr-o tigaie separata(da,bine,spalam mai mult azi, dar se merita, jur !) topim untul si presaram faina. Amestecam si lasam la foc mediu un minut doua.Turnam 1 cana ½ supa si mai lasam vreo doua minute. Reducem focul , apoi adaugam cana de smantana. Amestecam apoi adaugam si 1 cana jumatate de cascaval si amestecam iar. Adaugam ½ lingurita boia dulce, precum si sare si piper dupa gust.
Pentru a le ansambla, punem cu lingura din amestecul de pui in foaia de tortilla, turnam cascaval din abundenta J si rulam. Punem toate enchiladas intr-o tava(eu am una de yena care se potriveste bine) si turnam  peste ele sosul de branza.  Daca vrem(si nu e rea ideea) mai presaram niste cascaval deasupra. Bagam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.  Scoatem din cuptor si presaram coriandru tocat. Servim fierrbinte ! Demential !
 
 
 
 

sâmbătă, 6 iulie 2013

Creme brulee II

Pai ce, numai filmele sa aiba si partea a doua..a treia..etc..?:)) Crème brulee e mai fraiera? Nuu! Uite ca dupa ce acum ceva timp va aratam prima reteta astazi vin cu partea a doua, mai buna, mai frumoasa, mai desteapta.:)) In mare la fel, ingredientele sunt aceleasi, insa schimbam putin cantitatile.
Nu am mai facut poze cu procesul de creatie, e foarte simplu si nu prezinta nici un factor wow. Produsul final insa, chiar daca arata la fel si astia n-au inventat pozele din care sa puteti gusta, este mult mai bun, mai fin si mai delicat, asa ca e musai sa incercati desertul asta cand aveti putin timp liber.

 
Ingrediente:
-350 ml lapte
-75 ml frisca lichida
-75 grame zahar
-2 oua
-3 galbenusuri
-2 lingurite extract vanilie
-un praf sare
-zahar pentru topping
 Incingem cuptorul la 160C si pregatim 4 forme de sufle intr-o tava de copt mai adanca. Amestecam laptele cu frisca lichida intr-o oala si le punem pe foc pana dau intr-un clocot. Dam deoparte.
Intr-un bol batem cu telul ouale intregi cu galbenusurile, apoi adaugam zaharul, sarea si vanilia. Turnam usor amestecul peste lapte si amestecam constant pana se omogenizeaza. Strecuram printr-o sita deasa pentru a scapa de eventualele resturi de ou. Turnam egal in formele de sufle. In tava in care sunt formele turnam apa fierbinte pana la jumatatea formei . Bagam la cuptor pentru 30-40 de minute, pana ce lama unui cutit va iesi curata. Scoatem si racim.
Pentru a face crusta de deasupra presaram zahar brun si folosim fie arzatorul special fie un cuptor cu grill dat pe partea de sus in care bagam formele cateva minute pana ce zaharul se caramelizeaza.
Creme brulee se serveste rece, de la frigider, iar zaharul il topim exact inainte de servire. Pofta buna !
 
 
 
 
 

vineri, 5 iulie 2013

Supa groasa cu porumb si cascaval

La noi e rece, chiar daca ne apropiem de jumatatea lui iulie, asa ca supa asta merge la fix. Sincera sa fiu, mi se pare ca supa asta merge la fix in orice moment, pentru ca e absolut delicioasa. Stiu ca zic asta mereu :)) dar chiar asa sunt unele retete, un deliciu. Si mai ales cele de aici. Nu dau niciodata gres.
Asa ca va sfatuiesc sa incercati aceasta supa groasa, hranitoare, gustoasa, nu de alta, dar acum vine iarna si o sa avem nevoie de retete care sa ne ajute sa trecem usor peste frig.:D


Ingrediente:
-4 linguri unt(aproximativ 100 grame)
-1 ceapa taiata marunt
-3 felii bacon taiate bucati
-3 ardei grasi taiati cubulete(culori diferite ar fi si mai frumos)
-1 cutie boabe porumb
-1/4 cana faina
-3 cani supa de pui(eu dizolv un cubulet in apa fierbinte cand nu am supa la indemana)
-1 cana lapte
-1 cana smantana dulce
-1 cana cascaval ras
-1/3 cana ceapa verde taiata marunt
-chifle scobite de miez

Intr-o oala mare topim untul la foc medium-inalt.  Prajim ceapa cateva minute. Adaugam baconul si mai prajim un minut doua apoi adaugam ardeii si mai lasam doua minute. Adaugam si porumbul scurs de apa si mai lasam pe foc un minut doua.
 
Presaram faina peste legume si amestecam , apoi turnam supa, amestecam iar si lasam pana se ingroasa, 3-4 minute, dupa care reducem focul.  Turnam laptele si smantana pentru frisca , acoperim si lasam sa fiarba la foc mic 15 minute.
Adaugam cascavalul si ceapa verde. Dupa ce se topeste cascavalul potrivim de sare si piper.
Turnam in chifle si servim fierrrbintee !!! DE-LI-CIOA-SA !