vineri, 17 mai 2013

Sushi-Maki rolls

Iubesc sushi! As manca tone fara sa mi se faca rau si fara sa ma satur.De fapt,cred ca am si facut asta o data.Bine,de doua ori.Cine mai sta sa numere? :)) Ideea e ca daca te duci la un restaurant japonez te poate costa ceva sa mananci sushi dupa cat ai avea pofta,asa ca de ce sa nu facem acasa si sa mancam linistiti,poate chiar sa incercam si alte combinatii,dupa ideile noastre?
Eu am mers pe ceva clasic, insa data viitoare vreau sa incerc cu ceapa deshidratata si in loc de alge sa le imbrac in susan.Mniam!Pana atunci insa, hai sa vedeti cat de simplu se face!

P.S. Pozele sunt cam de acum un an,sunt foarte uratele,dar nu-mi venea sa le sterg,si nu stiu cand mai apuc sa fac sushi prea curand,la cate retete am in plan.:)) Concentrati-va asadar pe reteta mai mult decat pe poze,da?;)


Ingrediente:
-250 grame orez sushi(lipicios)(cam o cana)
-40 grame otet de orez
-4 foi sushi nori-alge uscate
-morcov, avocado,castravete-taiate betisoare subtiri
-somon afumat, surimi(taiat betisoare)
Sosuri : sos de soia, wasabi(mustar de hrean japonez-foarte iute), ghimbir murat
 
 
Fierbem orezul conform instructiunilor de pe pachet( sau fierbem 20 de minute in doua cani de apa pana ce aceasta se evapora complet) apoi il amestecam cu otetul de orez si lasam sa se raceasca.  Intindem covorasul de bambus si peste el prima foaie de sushi nori apoi luam cu lingura orez(racit) si intindem pe toata foaia,avand grija sa lasam in capat vreo 2 cm liberi, pentru cand rulam(sa nu dea pe afara).
 
Se aseaza in capatul dinspre noi umplutura-eu am facut doua rulouri cu somon afumat si castravete si doua cu surimi, avocado si morcov- si se incepe rularea. Strangem ferm ruloul si cand ajungem in capat ungem cu putina apa algele pentru a se lipi mai bine. Ta-daam !Rulourile noastre sunt gata,nu ne mai ramane decat sa le taiem cu un cutit bine ascutit si sa le servim.  
 
 
 

  Inmuiem bucata de sushi in sos de soia sau wasabi,dupa preferinta,si servim, daca vrem,alaturi de un ceai verde ! O minune ! 食欲!

 
 
 
Nu va descurajati in legatura cu rularea foii! Poate prima nu va iesi perfecta,dar de la a doua se vor vedea deja imbunatatiri!;) Iata si un filmulet care sa va ajute!
 
 
 

joi, 16 mai 2013

Briose cu ciocolata

Pana sa intru adanc in misterele internetului si ale milioanelor de posibilitati(literalmente) in ceea ce priveste gatitul, aveam cateva retete dragi pe care le urmam cu sfintenie de fiecare data cand vroiam sa gatesc ceva mai deosebit. Reteta asta de briose este una dintre ele,si pentru ca este si preferata surorii mele, o sa o postez astazi, pentru ea si pentru voi,ca tare simplu se mai face!

 
Ingrediente:
-250 grame faina
-1 plic praf de copt
-175 grame zahar
-2 linguri cacao
-100 grame fulgi de ciocolata/ciocolata razuita
-250 ml lapte
-90 ml ulei
-1 plic zahar vanilat
-1 ou
Cernem toate ingredientele uscate impreuna, in afara de ciocolata.
 
Separat, batem oul si adaugam uleiul si laptele. Unim cele doua compozitii si amestecam bine,apoi adaugam ciocolata si amestecam din nou.
 
Umplem formele de briose si bagam la cuptorul incins la 175C pentru 20-25 minute.
 
 
 
 
 
 
 

miercuri, 15 mai 2013

Retete de la cititori

Buna dimineata! Astazi adaug alte fotografii cu retete de pe blog incercate de voi! Va multumesc si..astept poze in continuare!


 
 
 
 
 

marți, 14 mai 2013

Tarta cu dovlecei, rosii si mozzarella

Am observat ca multa lume e interesata mai ales de retetele rapide,care nu necesita mari batai de cap,dar care sunt gustoase ca na, doar n-o sa mancam orice doar pentru ca se face repede,nu?:))
Si cum timpul meu liber e extrem de limitat, trebuie sa recunosc ca si eu ma indrept de multe ori tot spre asa ceva. Asadaaar:

 

Din seria “Hai sa gatim ceva bun, ieftin si mai ales super rapid”(si ce imi mai place seria asta!!) va prezint astazi o tarta de dovlecei si rosii, totul asortat cu mozzarella,sare si piper. Le asezam frumos,ca de sarbatoare, intr-un vas ce merge la cuptor. Le bagam la cuptorul incins aproximativ 20 de minute, apoi turnam peste ele un amestec facut din doua oua batute si doua linguri(sanatoase) de smantana.  Le punem iar la bronzat,si cand sunt gata rumeioare le scoatem si le servim cu pofta ! Pofta buna !
 
 
 
 

duminică, 12 mai 2013

Prajitura greiere

Asa se numeste prajiturica asta. Habar n-am de ce,si nu vreau sa incerc sa gasesc motive, sa nu imi treaca pofta de prajitura,care e dementiala. :) Ingredientele cheie sunt biscuitii Oreo(si cine nu iubeste biscuitii Oreo??) si nalbele,sau pufoselele,cum le zic eu. Astea fiind spuse,va inchipuiti ca ceea ce a iesit nu poate fi descris decat la superlativ. Luati de gustati si voi o feliuta!

 
Ingrediente:
-16 biscuiti Oreo
-2 linguri unt topit
-24 nalbe(marshmallows)
-1/3 cana smantana frisca
-1/3 cana lapte
-2 linguri lichior de menta(eu nu am gasit,asa ca nu am pus)
-2 linguri lichior cacao(cred ca am avut o zi proasta la piata,ca nici asta nu am gasit,deci nu am pus J)
-1 cana smantana frisca
-firimituri Oreo pentru décor
Mixam biscuitii si untul topit si racit(apasari scurte). Cand totul e faramitat punem intr-o tava de tarta si apasam cu o lingura sa fie compact.
 
Punem nalbele, 1/3 cana de lapte si 1/3 cana de smantana pentru frisca pe foc mic si amestecam incet pana se topesc . Imediat ce e gata scoatem de pe foc si punem intr-un bol cu gheata(sau apa f rece) pentru a opri procesul de fierbere. Dupa ce s-a racorit, adaugam lichiorul(cine il gaseste la supermarket J )Eu am avut niste frisca lichida infuzata cu menta, si am folosit-o pentru un gust subtil mentolat.
 
Intr-un bol mixam frisca pana se intareste. Turnam nalbele topite si racite si amestecam incet. Turnam amestecul peste blatul de biscuiti . Presaram firimituri de biscuiti peste si bagam la rece pentru cel putin 2 ore. Scoatem din frigider cu 10 minute inainte de a servi. Simplu si yummy !

 

vineri, 10 mai 2013

Dovlecei umpluti

Ma rog..o varianta simpla de dovlecei umpluti..:) Simpla dar buna,pot sa spun in apararea ei.Si a mea.Nu stiu daca atat de zemosi ca cei taiati in jumatate si umpluti o data cu ardeii si rosiile,dar tinand cont ca astia se fac mult mai repede,sa le dam o sansa!:)

 
Ingrediente:
-1 ceapa taiata mic
-400-500 grame carne tocata(porc si vita am pus eu)
-1 conserva mica rosii in bulion
-2 -3 fire ceapa verde(optional)
-patrunjel
-sare,piper
-cascaval(optional)
Punem ceapa la calit in ulei incins si cand e gata adaugam carnea tocata. Ne umflam muschii de Popeye,vom avea nevoie de putere sa temperam carnea tocata. Amestecam cu forta pana ce carnea s-a « desfacut » si incepe sa se faca. Cand e aproape gata adaugam conserva de rosii in bulion(avem grija ca rosiile sa fie maruntite) si amestecam bine. Taiem ceapa verde si patrunjelul mic-mititel si le adaugam in tigaie. Amestecam bine si potrivim de sare si piper. Intre timp,scobim dovleceii taiati in doua pe lung(eu am folosit o ustensila din aia speciala,dar merge si cu o lingurita). Aveti grija sa nu ciupiti din coaja,asa cum poate ca am facut eu. J Incingem cuptorul.
 
 
 
 
Cand carnea e gata o luam de pe foc si cu o lingura punem amestec in dovleceii sculptati pana ii umplem. Punem la cuptor si cand e aproape gata(doveceii sunt moi de trece furculita prin ei) adaugam niste feliute de cascaval(sau cascaval ras) deasupra. Mai bagam la cuptor 5 minute pana se topeste cascavalul si gata ! Putem sa ne asezam la masa,urmeaza sa mancam ceva gustos de tot !
 
 


 
 
 

miercuri, 8 mai 2013

Oeufs cocotte crevettes grises

Si uite-asa titlul povestirii are mai multe cuvinte decat reteta propriu-zisa.:))Treaba sta foarte simplu la reteta asta,asa ca am zis macar numele sa fie mai sofisticat(nici gustul nu e de ici,de colo). Se ia un vas mic ce merge bine la cuptor, se unge cu unt,se sparge incetisor un ou inaintrul lui, se adauga niste creveti mici mititei si cateva linguri de creme fraiche(smantana pentru frisca,sa zicem:)) ), se asezoneaza cu sare si piper si se baga la cuptor pentru cateva minute,pana ce albusul prinde contur si galbenusul e inca moale. Se mananca cu mare mare pofta,si se zice Saru-mana pentru masa!:)




 
 
 

luni, 6 mai 2013

Muffins cu crumble, afine si mar verde/Green apple, blueberries, crumble muffins

Cand am vazut prima oara reteta asta aici am avut o tresarire.Bine,ce-i drept,tresar cam des cand e vorba de mancare :)),dar chiar mi s-au parut niste muffins geniale,la prima vedere. Asa ca mi-am zis ca n-ar strica sa observ indeaproape reteta si, cateva zile mai tarziu(si de cateva ori bune dupa aia) savuram niste muffins absolut divine. Pufoase, aromate, consistente..o nebunie! Va invit si pe voi asadar sa va aventurati in cunoasterea lor mai in amanunt,si daca ( de fapt,dupa ce) va plac, nu ezitati sa imi trimiteti poze (daca reusiti sa faceti pana se termina)!

Super trooper recipe of muffins, that is! I can assure you that you will love the flavor, the consistency, the fluffiness of these ones! And if you (and you will) love and try the recipe, don't hesitate to send me pictures of your work!:)



Ingrediente:

-270 grame faina
-2 ½ lingurite praf copt
-1/2 lingurita sare
-1 ou
-170 grame zahar
-70 grame unt topit
-190 ml lapte
-un mar verde(Granny Smith) taiat cubulete, nedecojit
-150 grame afine proaspete, plus inca 50 pentru gatit

Ingredients :

-270 grams flour
-2 ½ teaspoons baking soda
-1/2 teaspoon salt
-1 egg
-170 grams sugar
-70 grams melted butter
-190 ml milk
-a green apple (Granny Smith) diced
-150 grams fresh  blueberries, plus 50 grams for decorating


Crumble :

-150 grame faina
-50 grame zahar
-100 grame unt rece,taiat cubulete

Crumble:

-150 grams flour
-50 grame sugar
-100 grams cold butter, diced
Incalzim cuptorul la 170 C. Facem crumble-ul : punem toate ingredientele la robot si mixam pana devine ca un pesmet. (mixam in reprize scurte)
Intr-un bol cernem faina cu sarea si praful de copt. Separat,amestecam oul cu zaharul si adaugam untul topit si racit, apoi laptele.  Adaugam amestecul de faina peste si amestecam cu atentie. La sfarsit adaugam fructele.
We heat the oven to 170C.  We make the crumble: we mix all the ingredients in short sessions until it transforms into crumbles.
We sift the flour, the salt and the baking soda in a bowl. Separately, we mix the egg with the sugar and add the cooled melted butter, then the milk. We add the flour mixture and stir gently. We add the fruits.



Umplem formele de muffins si adaugam crumble cu generozitate,apoi presaram cateva afine. Dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute(briosele trebuie sa fie rumene)
We fill the muffin pans and add generously add crumble on each one, then some blueberries. We put in the heated oven for 30 minutes, until it becomes golden brown.
 
 
 
 

 

 

vineri, 3 mai 2013

Clatite americane/American pancakes

La reteta asta..nu am multe sa va zic.E o reteta pe care o fac de ani buni deja, ne place de fiecare data,si nu vreau sa insist ca imi ploua in gura si pozele sunt facute mai demult,deci nu am la indemana.:))) Clatitele ies pufoase, gustoase si...hai,la treaba,nu mai stati!:))

This is the recipe that I use every time we want to eat fluffy American pancakes. They are a hit every time, and we tried them with so many combinations that I cannot remember..:)) I advise you to be careful, they can be addictive!:)

 
 



Ingrediente:

-400 grame faina
-500 ml lapte
-4 oua
-3 lingurite rase praf de copt
-1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
-1 varf sare
-5 linguri zahar
-1 zahar vanilat
-6 linguri ulei

Ingredients :

-400 grams flour
-500 ml milk
-4 eggs
-3 teaspoons baking soda
-1/2 teaspoon sodium bicarbonate
-1 pinch salt
-5 tablespoons sugar
-1 sachet vanilla sugar
-6 tablespoons oil




Amesteca faina, praful de copt, zahar si le dam prin sita. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam bat,iar galbenusurile si un varf de sare le mixam pana se albesc(3 minute) amestecam laptele cu uleiul si adaugam galbenusurilor. Adaugam mixul de lapte si galbenusuri peste faina, amestecand bine, apoi adaugam si albusurile spuma, amestecand de jos in sus, usor. Ungem o tigaie cu unt, apoi stergem untul cu un servetel. Turnam cu polonicul compozitie,iar cand face bule intoarcem pe partea cealalta. Eu clatitele le fac mereu la foc mediu spre mic, sa nu se arda. Sunt bune calde,reci,servite cu gem,ciocolata, crema de lapte, frisca,miere,nuci,alune sau orice va mai trece prin cap !:) Pofta buna !
We sift the flour, the baking soda and the sugar.  We separate the eggs. We beat the egg whites until they form peaks and mix the yolks with a pinch of salt for about 3 minutes, until the mixture gets white. We mix the milk and the oil and add the mixture to the yolks. We stir and then pour the batter over the flour stirring gently with a spatula. We add the egg whites also and continue stirring gently. We butter a pan and then remove the butter with a napkin. We pour the batter with a ladle, and when it starts bubbling we flip. I always cook them in medium to low heat. Wonderful! J