duminică, 14 aprilie 2013

Cozonac pufos

Hai ca incet-incet ne apropiem de Paste,asa ca o sa incerc sa pun cateva retete potrivite pentru masa incarcata pe care de abia o astept(am).:) Apropo, dupa reteta asta o sa urmeze doua retete mega sanatoase si de post(inca nu imi vine sa cred ca mai fac si din astea :)) ) asa ca cei ce tin post sa fie pe receptie! (mai ales prietena mea Mari, ei i le dedic,cu drag :) ). Dar pana acolo, astazi va propun o reteta de cozonac pe care am "mostenit-o" si eu la randul meu, si de care sunt foaarte multumita. e foarte foarte pufos, de gustos nu mai zic,si nu stiu, nu a apucat niciodata a doua zi, mititelul(ca eu fac doar cate unul), dar cred ca s-ar mentine destul de bine si in timp. Fara alte menajamente, doamnelor si domnilor, ta-daa!! (dupa ce o sa scriu si doua vorbe in engleza, si cam atat,ca deocamdata nu traduc reteta asta)

P.S. Scuze pentru poze,sunt mai uratele ca de obicei,insa sunt facute acum muult timp,si  nu am mai avut timp sa le refac.Promit sa revin cu poze mai frumusele dupa Paste! :)

Because today's recipe is a Romanian traditional one, and because I don't know how many of you, the ones that are reading my blog, would be interested in this recipe, I won't post this today in English, but if anyone likes the pictures and would like to try it(it's delicious, btw :) ), just let me know and you'll have it in no time! :) Thank you! :*

 
 
 
Ingrediente pentru 2 cozonaci:
-1 kg faina
-2 cuburi mai mari de drojdie
-4 oua
-1 cana zahar
-1/2 l lapte
-200 grame margarina
-50 grame margarina solida pentru uns
-2-3 linguri cacao
-esenta vanilie, rom, stafide, rahat, nuca..etc
Intr-o parte a unui vas mai mare de plastic se pune faina cernuta . Drojdia se freaca intr-un castron mic cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza si se amesteca usor  cu 150 ml lapte caldut. Se toarna acest amestec in marginea goala a ligheanului si se amesteca impreuna cu putina faina din dreptul sau pana capata consistenta unei smantani mai groase. Se lasa 15 minute sa creasca.
Intr-un alt vas se amesteca 4 galbenusuri cu 4 lingurite rase de sare. Albusurile se bat spuma intr-un alt recipient. Zaharul se amesteca impreuna cu 150 ml lapte caldut si se adauga si esentele(rom,vanilie,ce preferam). Restul de lapte pana la ½ l se pastreaza caldut.
Dupa cele 15 minute turnam in ligheanul mare si amestecul de lapte cu zahar si mirodenii si restul de lapte cald. Amestecam.
Punem la topit margarina si dupa ce se topeste o racim usor. Ea se va adauga ultima in compozitie.
Incepem sa amestecam bine de tot toate ingredientele(in afara de margarina), insa nu framantam mai mult de 10 minute. Cand e gata adaugam si margarina. Lasam sa creasca aluatul aproximativ o ora intr-un loc caldut(eu las langa calorifer :D ) Ungem tavile cu margarina.

Cand a crescut impartim aluatul in 4 parti egale. Ungem masa cu ulei si mainile la fel si intindem cu palmele un sfert de aluat(de o grosime de aproximativ 5 cm). Presaram cu un amestec  facut dinainte din cacao si  zahar si adaugam stafide, rahat, nuca..dupa pofta. J Rulam.  Repetam operatiunea cu al doilea sul. Le asezam in cruce si le impletim, apoi il punem in tava unsa. Facem la fel pentru al doilea cozonac. Batem un ou si ungem cozonacii. Ii bagam in cuptorul incins. Dupa aproximativ 45 de minute facem testul scobitorii. Ii scoatem din cuptor si asteptam sa se raceasca in forme, ii feliem dupa ce se racesc. Mniam mniam,ce sa mai…
 
 
 
 
 
 
 
 

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Carbonades de boeuf

Astazi va propun un fel de mancare traditional belgian, cu mentiunea ca e varianta relativ usoara,fara bere,ca am si minori mancaciosi in familie.:) Este o tocanita delicioasa de vita, care necesita un timp putin mai mare de preparare(mai mare fata de ce va prezint eu de obicei,ca am vazut si mai rau :)) )
Insa tocmai datorita timpului de preparare mai lung e asa de buna carnea, frageda si gustoasa. Ingredientele sunt putine si simple asa ca va invit sa o incercati oricand va e pofta sa calatoriti culinar! :)

Today's dish is a Belgian beef stew, the non-beer version :). It's still delicious though, mainly because of the long preparation time, which allows the beef to tender.



Ingrediente:

-250 grame ceapa
-500 grame carne de vita
-250 grame rosii
-1 lingurita boia dulce
-1 lingurita marghiran(eu nu am pus)
-1/2 cub concentrat de carne dizolvat intr-o cana de apa
-100 ml iaurt
-unt
-patrunjel
-sare,piper

Ingredients :

-250 grams onion
-500 grams beef
-250 grams tomatoes
-1 teaspoon sweet paprika
-1 teaspoon marjoram (I didn’t use)
-1/2 cube beef bouillon cube dissolved in a cup of water
-100 ml yoghurt
-butter
-parsley
-salt,pepper

Taiem ceapa rondele si o calim in unt intr-o cratita cu capac.

We slice the onion and fry it in the butter in a pan with a lid.

 
 
Adaugam carnea taiata cubulete, potrivim de sare si piper. Cand carnea prinde culoare adaugam rosiile curatate de samburi si taiate cubulete.
 
We add the meat cut into cubes, we add salt and pepper. When the meat is colored we add the diced tomatoes without seeds.
 


Adaugam boiaua si marghiranul,apoi supa. Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ doua ore,cu capacul pus. Amestecam din cand in cand. Daca ramane fara lichid,mai adaugam putina apa. Cand carnea e bine facuta, adaugam iaurtul si amestecam. Presaram si patrunjelul tocat. Servim cu paste, orez sau cartofi prajiti. Pofta buuuna !

We add the paprika and the marjoram, then the stock. We let simmer to low heat for approximately 2 hours, with the lid on. We stir from time to time. If it remains without liquid, we may add some water. When the meat is done, we add the yoghurt and stir. We sprinkle parsley. We serve with pasta, rice or fries. Bon appétit!


 
 
 
 
 

miercuri, 10 aprilie 2013

Banoffee pie

In primul rand as vrea sa ii ofer virtual acest desert surorii mele, a carei zi de nastere e astazi.La multi ani fericiti, te iubesc muuult!


Eii..a sosit timpul sa dam un (alt) folos cremei de lapte de care va vorbeam acum ceva timp.:) Si ce folos mai gustos decat cea mai buna prajitura de pe fata pamantului? Serios. Nu glumesc. Bine,poate nu cea mai buna, dar la egalitate cu cele mai bune. Doar cine o sa o incerce o sa stie cat adevar graiesc. Si am si martori,sa stiti!:) Sa nu va sperie multitudinea de straturi..poate o sa fie timpul mai lung pana sa vi se aseze delicat in farfurie,dar credeti-ma ca se merita din plin! Ca nivel de dificultate nu intampinam probleme, ca limita de rabdare insa...tot ce e posibil! Hai,sa trecem la treaba acum, in scurt timp o sa avem bucuria de a savura un desert incredibil!

This English dessert is one of the most amazing things that God created! I swear! Ok..maybe not Him in person, but the cook that had this great idea must have been sent from heaven!:)) It's a great pie, pretty easy to assemble,if you already made the caramel sauce, if not..what are you still doing here,reading?Just hurry!
Ok,maybe the waiting time is a bit too long, but all the good things are worth waiting,right?:) Let's do this!
 

Ingrediente:
Blat:
-180-200 grame de biscuiti faramitati
-100-150 ml unt topit si racit


Crema chantilly:
-250 grame mascarpone
-250 grame smantana pentru frisca
-80 grame zahar pudra
 
Plus:

-2 banane
-125 grame ciocolata
-100 grame smantana frisca
-15 grame unt nesarat
-200 grame crema de lapte sau dulce de leche

 
Ingredients :
-180-200 grams crushed biscuits
-100-150 ml melted, cooled butter
Chantilly cream:
-250 grams mascarpone
-250 grams whipping cream
-80 grams confectioner sugar
 Plus
-2 bananas
-125 grams chocolate
-100 grams whipping cream
-15 grams unsalted butter
-200 grams caramelsauce or dulce de leche


Incalzim cuptorul la 180C. Peste biscuitii pisati turnam untul caldut(intai 100 grame si daca mai e nevoie adaugam).  Amestecam si  punem intr-o tava de tort cu marginile detasabile(24-26 cm). Tasam cu ajutorul unei linguri si bagam la cuptor 12 minute la 180C.
We heat the oven to 180C. We pout the cooled melted butter over the crushed biscuits (first 100 grams of butter, then add some more if needed). We mix and put in a springform pan (24-26 cm). We press with a tablespoon to level and put into oven for 12 minutes at 180 C.


Intre timp,taiem bananele felii. Dupa ce blatul este gata il lasam sa se raceasca si incepem sa ansamblam prajitura : peste blat asezam feliile de banana, apoi turnam crema de lapte. Bagam la rece pentru aproximativ o ora sa se intareasca(recunosc,am trisat si am lasat doar vreo jumatate de ora,ca muream de pofta J)
Meanwhile, we slice the bananas. After the crust is done we let cool and start assembling: we put the banana slices then pour the caramel sauce. We put into the fridge for an hour to harden.
 
 
 
E timpul sa pregatim ganache ul de ciocolata : incalzim smantana pentru frisca si adaugam ciocolata taiata bucatele mici. Nu trebuie sa fiarba,doar sa se incalzeasca suficient cat sa topeasca ciocolata. Adaugam si untul si amestecam pentru a omogeniza. Varsam ganache ul de ciocolata peste restul prajiturii si bagam din nou la rece pentru minim 2 ore.Aici nu trisam :D ca trebuie sa se intareasca ciocolata.
Time to prepare the chocolate ganache : we heat the whipping cream and add the chocolate cut into pieces. It doesn’t have to boil, just to be hot enough to melt the chocolate. We add the butter and stir, then pour over the pie and back in the fridge for two hours.
 


Crema mascarpone si smantana pentru frisca le punem intr-un bol,impreuna cu cele doua teluri de la mixer. In momentul servirii, adaugam si zaharul si batem crema pana devine batoasa. Eu cam atat am avut de zis..restul..e istorie !:))
We put the mascarpone, the whipping cream and the two mixer whisks in a bowl in the fridge. In the moment of serving, we add the sugar and beat the cream until stiff peaks form. Well..my story ends here..the rest is history, my friends!J
 
 
 
 
Note:
-aceasta prajitura se face la mama ei cu hobnobs, niste biscuiti din fulgi de ovaz. Eu am gasit intamplator la un supermarket ceva asemanator,insa cred ca merg excelent si cu biscuiti graham.
-in privinta cantitatilor..eu cand am scris reteta am aproximat,pentru ca am facut-o mai mult din ochi,sincera sa fiu,asa ca daca vedeti ca ceva nu merge conform planului, adaptati. J Turnati untul treptat, nu puneti doua banane daca ati umplut tava,sau mai puneti daca au fost mai mici bananele,stiti voi ce aveti de facut,da ?:)
 
 





 

Sandwich cu mortadella si rucola/Mortadella rucola sandwich

In afara de ciocolata si gaufre si tot felul de nebunii culinare, mie mi se pare ca Belgia sta foarte bine si la capitolul sandwichuri. Tot timpul vezi oameni mancand sandwichuri, in pauza de pranz sau nu, si toate arata super,proaspete si imbietoare!:) Ne-am luat si noi de atatea ori, le-am savurat cu pofta, si am ramas uimiti de cat de bune pot fi,chiar daca multe nu aveau decat sunca si cascaval, plus salata,desigur, si eventual vreun sos. Dar am stat eu si am cugetat ca tot secretul sta in paine.:D Daca pui o felie de salam si una de cascaval intre doua  felii de paine normala..sandwichul e rece si neprietenos..e sandwichul pe care TREBUIE sa il mananci ca reprezinta pachetelul tau. Darrr..daca pui aceleasi ingrediente intr-o bagheta mega proaspata,sa zicem, situatia se schimba..el de vine sandwichul pe care VREI sa il mananci,pentru ca iti ploua in gura!:)) Si daca avem si un dressing pe masura...iese ce mi-a iesit mie in imaginile urmatoare..:)))

Besides chocolate and gaufres and many other culinary wonders, Belgium is very well represented by its sandwiches. You can see people eating sandwiches all the time, and they look very very good(I'm talking about the sandwiches, ok?:)) ). So, because I am such a wisdom person ;) I realized that the secret is the bread. A fresh French baguette, for example,can change everything in a sandwich, and lead to what you can see in the following pictures..:))

 
 
Pentru un sandwich bun-bun ne trebuie urmatoarele: un sfert de bagheta prrroaspata, o felie de mortadella, una de jambon sau sunca presata, o felie mare(sau doua mici) de cascaval(de care ne place mai mult) si rucola din belsug. Pentru dressing, amestecam o lingura de ulei de masline cu o lingura de otet balsamic, adaugam putina sare, piper-daca vrem, si un catel de usturoi tocat. Taiem painea in doua pe lungime, turnam cu o lingurita dressing pe ambele parti, asezam frumos o felie de mortadella, cele doua felii de cascaval, apoi felia de jambon, adaugam o portie generoasa de rucola si inchidem gratios ! Un deliciu !
 

For a great sandwich we need : a quarter of a fresh French baguette, a slice of mortadella, a slice of ham, a big slice(or two little) of cheese(your favorite), and plenty of rucola . For the dressing we mix a tablespoon of olive oil with a tablespoon of balsamic vinegar, we add salt and pepper and we smash a clove of garlic. We slice the loaf of bread in two, lengthwise, and pour some dressing over both sides of bread. We add the mortadella, the cheese, the ham, the rucola and we close with the second slice. Delicious!
 
 
 

luni, 8 aprilie 2013

Poulet aux paprika

Nu ca nu as fi putut sa traduc numele retetei asteia, dar mi s-a parut ca suna mai bine asa, cum i-a zis mama ei prima oara. Indiferent cum i-am spune insa, este o reteta plina de savoare si destul de satioasa. O putem servi cu orez simplu, paste, mamaliguta..eu am ales ultima varianta,sa ii aduc si o nota romaneasca, prea se dadea mare cu franceza ei.;)

This is a tasty recipe, full of flavors, that we can serve also with pasta, rice...I've chosen polenta, and I can't say that I regret it..:))

 
Punem o lingura de unt pe foc si adaugam bucatile de pui sarate si piperate(eu am pus un piept de pui). Intre timp taiem o ceapa mai mica si un catel de usturoi felii si jumatate de ardei rosu mai mare in fasii. Scoatem puiul cand e rumen si punem in locul lui ceapa si ardeiul. Adaugam boia dulce dupa gust(cam o lingurita).
 
We melt a tablespoon of butter and add the salted chicken (I used a chicken breast). Meanwhile, we slice a small onion and a clove of garlic, and half of a bell pepper. When the chicken is ready, we remove it from the pan and add the onion and the pepper. We add about a teaspoon of sweet paprika.
 

 Reducem focul, adaugam usturoiul si stingem cu ½ cana de vin alb sec. Amestecam putin si adaugam si puiul si vreo 2 rosii mici sau una mai mare taiate cubulete. Adaugam si o frunza de dafin si lasam 30 de minute pe foc pana se patrunde carnea bine si sosul scade.

We reduce the heat, add the garlic and ½ of a cup of white dry wine. We stir a little and add the chicken and 2 small tomatoes cut into cubes. We add a bay leaf and let simmer for about 30 minutes until the meat is done and the sauce is reduced.


Scoatem iar puiul si dam focul mai mare. Lasam sa mai fiarba vreo 5 minute,apoi adaugam 200 grame de smantana,amestecam si punem puiul la loc. Mai lasam un minut si oprim focul. Noi am servit cu mamaliguta.Super gustos !

We take away the chicken again and increase the heat. We let boil like that for another 5 minutes and then add 200 grams of heavy cream, we stir and add the chicken. We let for another minute and take away from fire. We served with polenta. Very tasty!
 


 


miercuri, 3 aprilie 2013

Biscuiti cu unt si lamaie/Citrus butter cookies

Eu sunt mega fan aroma de lamaie.Ca o fi un pui in sos de lamaie, ca o fi o tarta cu lamaie si bezea, ca or fi biscuitii astia extra deliciosi, nu ma supar nicicum, le arat ospitalitate! :D Si tot mega fan sunt blogul asta de care v-am mai spus, al celei mai tari(din umilul meu punct de vedere) tipe ever. In fine. Despre biscuiti. Bestiali. De facut, refacut, rerefacut si savurat mereu simpli, cu un ceai, cu o cafea...oricum.De savurat! Hai,la treaba!

Lemon chicken, lemon tart, lemon cookies..love them all!:) Lemon flavor rules! In my world, that is. So you can imagine my joy when I found another great recipe on my favorite blogger in the whole wide world.Thank you,Amy, for reminding me of her blog!:) And you,all, bake these beauties, you won't regret a bit!


 
 

Ingrediente :

-2 cani(260 grame) unt sarat la temperatura camerei
-1 ½  cana zahar
-2 oua mari, separate in galbenus si albus
-4 cani faina
-3 linguri coaja de portocala,lamaie si lime
-2 linguri suc de lamaie/lime si portocala

Pentru glazura :
-3 cani zahar vanilat
-2 linguri lapte integral
-2 linguri coaja de lamaie,lime si portocala
-sucul de la ½ lamaie
-sucul de la ½ lime
-sare


Ingredients :
-2 cups(4 sticks) salted butter, softened
-1 ½ cup sugar
-2 whole large eggs, separated
-4 cups flour
-3 tablespoons orange, lemon and lime zest
-2 tablespoons orange, lemon and/or lime juice

For icing:
-3 cups powdered sugar
-2 tablespoons whole milk
-2 tablespoons orange, lemon and lime zest
-juice of ½ lime
-juice of ½ lemon
-dash of salt
Incalzim cuptorul la 175C. Amestecam  untul cu zaharul. Adaugam galbenusurile si amestecam bine(albusurile le pastram pentru glazura). Adaugam razatura si faina si amestecam pana se omogenizeaza, apoi adaugam sucul si amestecam din nou.
Preheat oven to 175C.Cream butter and sugar until combined. Add egg yolks and mix until combined (set whites aside for the icing.) Add the zest and the flour and mix until just combined, then add juice and mix until combined.
 
Luam aluat cu lingura si formam in mana bile de marimea unei mingiute de golf. Le punem pe o tava acoperita cu hartie de copt si coacem pentru 13 minute. Scoatem din cuptor si le mai pastram pe tava 3-4 minute.
Scoop out heaping teaspoons of dough, then roll them into balls between your hands. Place on a cookie sheet and bake for 13 minutes. Remove from the oven and keep on the cookie sheet for 3 to 4 minutes.
Pentru glazura, combinam  1 albus cu restul ingredientelor. Amestecam pana se omogenizeaza, adaugand fie zahar pudra fie suc pana ajungem la consistenta dorita(ca o smantana mai groasa).
To make the icing, combine 1 egg white with the rest of the icing ingredients. Whisk thoroughly until combined, adding either more powdered sugar or more juice until it reaches a pourable but still thick consistency.
 
Cu o lingura trasam linii de glazura peste biscuitii raciti, intai orizontal si apoi vertical. Presaram razatura de lamaie,pentru decor.
Drizzle the icing across the cookies in several lines, then do it again in the other direction. Sprinkle with extra zest before the icing sets.

 
 

luni, 1 aprilie 2013

Crema de lapte/Caramel sauce

Traducerile astea ma zapacesc.:) In franceza se numeste "confiture de lait",care este foarte, foarte asemanator cu "Dulce de leche", insa nu am vrut sa il numesc asa, din moment ce nu este acelasi lucru. Asa ca am stat juma' de ora sa ma gandesc cum sa ii zic in romana, respectiv engleza. Am reusit sa ii gasesc un nume, si inainte sa va fac cunostinta va spun si ca este un preparat care,desi necesita ceva mai mult timp de preparare, e relativ usor de facut, din foarte putine ingrediente,si care se poate folosi in muulte situatii(toate placute :D ). Este specific Normandiei(Franta), insa poate fi gasit in mai multe zone, acum si in Bruxelles, si de azi si in Romania,sper!:))) Foaaarte foaaarte important de retinut un aspect: notati-va reteta si puneti mana si o faceti cat de curand posibil(se poate pastra in frigider pentru mai mult timp) -caci urmeaza cel mai desert dintre deserturi, si ne trebuie! Sa nu ziceti ca nu v-am zis!

This caramel sauce is a specialty of Normandy(France) but it can be found throughout the country. It is(if we don't take into consideration the long time of boiling) easy to make and very very tasty. What you have to do next is to make this recipe a.s.a.p. because you will need it veery soon, when i'll introduce you the most amazing dessert!:D This is a warning! ;)

 
Ingrediente:
-1 litru lapte
-275 grame zahar
-1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
 
Punem zaharul intr-o craticioara,adaugam bicarbonatul de sodiu si apoi laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba 30-40 minute amestecand din cand in cand. Laptele se reduce si se ingalbeneste. Dupa 30-40 de minute ramanem langa craticioara si amestecam constant, pentru ca laptele sa nu se prinda.  Dupa inca 40-50 de minute laptele va incepe sa prinda consistenta,insa trebuie sa tinem cont ca el se va intari mai mult dupa ce se va raci. Nu ne mai ramane decat sa il folosim la clatite, gaufre, inghetata,plus cel mai bun desert ever,care va urma curand pe blog ! J
 
Ingredients :
-1 liter milk
-275 grams sugar
-a pinch of baking soda
We put the sugar in a pot, add the baking soda and the milk. We let boil for 30-40 minutes, stirring from time to time. The milk will reduce and get yellow. After 30-40 minutes we stay near the pan as the milk might stick to the bottom. After another 40-50 minutes the milk will become consistent, but keep in mind that it will become thicker after cooling. All we have to do now is to use it with pancakes, gaufres, icecream, plus the most amazing dessert ever, soon on this blog!:)
 
 
 
 
 
 
 

vineri, 29 martie 2013

Muffins cu crenvursti/Corn Dog Muffins

De vreo doua luni Razvan nu mai vrea sa manance masa de pranz la scoala,vrea sa ii dau eu de acasa,cica e mai bun. Sau cel putin asa zicea pe vremea cand credea ca o sa ii dau in fiecare zi snitel cu piure. Ca daca ar fi dupa el,meniul ar fi muult mai simplu. Dar nu, nu ii dau snitel cu piure tot timpul,asa ca trebuie sa imi consum dramul de imaginatie si rabdare sa compun meniuri pentru el in fiecare zi. Pentru mic dejun si pentru pranz. Noroc cu internetul si cu altii mai destepti decat mine.:)) Asa am gasit reteta asta de muffins cu crenvursti, usor de facut si potriviti pentru mai multe etape ale zilei,printre care si pranzul pentru un copil (mai nou) mofturos.

Because I have to prepare lunch for my son every day, I have a full time research job and I spend most of my( little) free time trying to find recipes that would suit his lunch box. Thank God there are people more intelligent and inspired than me, so that I can watch and learn.:)) And because you know I simply love this woman, she helped me one more time with a great recipe of corn dog muffins.

 

Ingrediente:

-1 cana malai
-1/2 cana faina
-1 lingurita sare
-1 cana lapte batut(l-as combina cu iaurt)
-1/2 cana lapte
-1 ou
-1 lingura praf de copt
-1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
-6 crenvursti
-1/4 cana unt topit


Ingredients :
-1 cup yellow cornmeal
-1/2 cup flour
-1 teaspoon salt
-1 cup buttermilk
-1/2 cup milk
-1 egg
-1 tablespoon baking powder
-1/2 teaspoon baking soda
-6 hot dogs
-1/4 cup melted butter or shortening


Amestecam intr-un vas incapator toate ingredientele uscate. Separat batem oul si adaugam laptele si laptele batut(eu am pus numai lapte batut dar mi s-a parut cam subtire,asa ca data viitoare voi pune si iaurt,sa mai ingroase). Adaugam praful de copt si bicarbonatul peste amestecul de lapte si ou. Amestecam si turnam peste ingredientele uscate. Adaugam si untul topit,caldut. Amestecam bine.
In a large bowl we mix the dry ingredients. Separately, we beat the egg and add the milk and the buttermilk. We add the baking powder and the baking soda into the egg milk mixture. We stir and pour over the dry ingredients. We add the melted butter or shortening, slightly cooled. We stir well.
 
 
 

Ungem formele de briose cu grasime(unt,margarina). Le ungem biine bine de tot,nu ne zgarcim,sa putem sa scoatem usor briosele.  Le umplem un pic mai mult de jumatate. Infigem un bucata de crenvursti in compozitie(cam o treime). Eu am avut niste mini crenvursti care mi-au incaput la fix. Coacem pana sunt gata,aproximativ 10-12 minute. Servim cu ketchup si mustar !
Nota redactiei: briosele ies mai bine din forma dupa ce s-au racit, asa ca daca aveti putintica rabdare o sa va fie mai usor.

In a large bowl we mix the dry ingredients. Separately, we beat the egg and add the milk and the buttermilk. We add the baking powder and the baking soda into the egg milk mixture. We stir and pour over the dry ingredients. We add the melted butter or shortening, slightly cooled. We stir well.
We grease muffin tins and fill them a little more than half with batter, then cut a hot dog into pieces and stick it into the batter.:)(about a third of a whole hot dog). We bake until the cornbread is done, about 10-12 minutes. We serve with ketchup and mustard!