Nouă ne place foarte mult mâncarea asiatică, probabil că am tot spus asta, și, din când în când, încerc să mai fac câte o rețetă mai altfel decât cele cu care suntem obișnuiți. Această "vită mongoleză" este o adaptare la ceva găsit pe net, așadar, dacă nu o respecta normele, să nu fie cu bănat!
Ingrediente :
- 800-100 grame carne vită
- 3-4 morcovi, tăiați bețișoare
- 1-2 fire ceapă verde, tăiată mic
- 3 ciuperci mari, feliate
- 1/2 cană amidon alimentar
Pentru sos
- 1/2 cană sos soia
- 3-4 căței usturoi, pasați
- 2 lingurițe ghimbir pudră
- 1/2 cană apă
- 1/2 cană zahăr brun
Tăiem vita fâșiuțe mici
Și o punem într-o pungă. Turnăm amidonul peste și amestecăm bine carnea, astfel încât amidonul să acopere toate bucățile.
Intr-o tigaie încăpătoare (eu am folosit un wok) încingem ulei și prăjim morcovii. Când sunt gata, îi scoatem pe o farfurie.
Oprim focul. Servim cu alune măcinate, susan și ceapă verde. Dacă nu e cea mai delicioasă mâncare, nu-mi mai spuneți mie pe nume!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu