sâmbătă, 21 martie 2020

Pretzel umplut cu carne și cheddar


Am văzut zilele trecute pe Food Network cum cineva făcuse un pretzel imens, umplut cu carne și brânză cheddar(care e preferata mea), însă, din păcate, nu am apucat reteta și nici pe site-ul lor nu era. 
Însă nici nu mai conta, că mă hotărâsem să o fac de când am văzut cât de bine arăta, așa că m-am organizat și a ieșit cam ceea ce urmează :

- 650 grame carne tocată (eu am pus de vită, dar se poate folosi și porc, amestec, pui...)
- condimente pentru carne:praf usturoi, sare, piper, paprika, etc
- ceapa uscată (opțional) 
- 200 ml suc de roșii 
- 300 grame cheddar (sau cât vă lasă inima.Cu cât mai mult, cu atât mai bun) 
- 1 ou
- susan

Pentru aluatul de pretzel, am folosit:
- 375 ml apă caldă 
- 30 grame drojdie uscată 
- 1 linguriță sare mare
- 1 lingură zahăr 
- 560 grame făină 
- 1/2 linguriță piper 
- 1/2 linguriță praf de usturoi
- 50 grame parmezan 
- 1 ou

Pentru compoziție, încingem puțin ulei în tigaie și desfacem carnea tocată, până e rumenă bine. Când e aproape gata, adăugăm sare, piper, praf de usturoi, ceapă uscată, paprika și amestecăm. Punem și sucul de roșii, amestecăm și mai lăsăm câteva minute pe foc. Lăsăm să se răcească. 



Pentru aluat, întâi punem drojdia uscată peste apa călduță, amestecăm și lăsăm 10 minute. 
In vasul robotului punem toate ingredientele uscate și le amestecăm câteva secunde. Avem grijă să fie pus cârligul pentru aluat. 


Adăugăm amestecul de drojdie și apă caldă și omogenizăm. Adăugăm și oul și parmezanul și amestecăm iar


Scoatem pe o suprafață înfăinată și frământăm 2-3 minute.


Împărțim în două și rulăm fiecare bucată la o lungime de 30-40 cm pe care o aplatizăm la o lățime de aproximativ 15 cm. 



Împărțim compoziția de carne în două și întindem jumătate peste aluat, apoi presărăm brânza cheddar(tot jumătate din cantitatea totală) 



Închidem, punând întâi o parte peste compoziție, cât de strâns putem fără a forța, apoi a doua parte, sigilând, să nu curgă din compoziție în timpul coacerii. 



Modelăm în formă de pretzel, ungem cu ou bătut și presărăm susan 



Băgăm la cuptorul încins la 210C pentru 12 minute. Din ingredientele de mai sus mi-au ieșit 2 pretzeli maari și buuuni. Sunt buni calzi, sunt buni reci, sunt buni simpli sau cu un sos de smântână. Sunt buni, ce să mai.. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu