Ieri am făcut încă o rețetă din carte(mai am puțin și epuizez rețetele cu carne de pui) ce conține pui, bacon, cartofi, legume, practic...de toate pentru toți.
Ingrediente
Gratin
- 800 grame cartofi
- 3 cepe
- ulei măsline
- 1 cub concentrat pentru supă de pui
- 100 ml smântână
- 30 grame parmezan
Pui
- 4x120 grame piepți pui fără piele
- rozmarin proaspăt (eu nu am pus)
- 2 fâșii bacon afumat
Legume verzi
- 200 grame praz tânăr
- 200 grame mazăre congelată
Am curățat cartofii și i-am tăiat fin pe mandolină. Putem folosi și robotul de bucătărie sau chiar cuțitul, dacă avem timp și răbdare . Punem feliile într-o oală și turnăm apă clocotită peste ei. Acoperim .
Curățăm și tăiem fin cepele(eu le-am dat tot pe mandolină), apoi le transferăm în tava de copt, împreună cu 2 linguri ulei de măsline și cubul pentru supă, sfărâmat. Asezonăm cu sare și piper.
Punem pe foc, amestecând ușor și adăugând puținâ apă, dacă e nevoie.
Scurgem cartofii de apă
Și îi punem în tava cu ceapa. Amestecăm. Turnăm deasupra smântâna(eu am pus smântână grasă, nu a fost cazul de turnat,ci de pus cu o lingură :) ), parmezanul ras si introducem tava la cuptor.
Pe o foaie de copt punem,pe rând, piepții de pui, presărăm sare,piper,eu am pus și boia afumată, rozmarinul,dacă doriți, și aplatizăm cu făcălețul până aducem la o grosime de 1.5 cm. Rumenim în tigaia incinsă cu 2 linguri de ulei, întorcând la 3,4 minute,până se rumenește. Spre sfârșit adăugăm și baconul tăiat bucățele.
Tăiem prazul,îl spălăm bine și îl rumenim în tigaia încinsă cu 1 lingură de ulei. Adăugăm și mazărea.
Când s-au înmuiat le transferăm pe un platou, aranjând deasupra puiul și baconul.