Pentru că m-am obișnuit să fac mereu ceva dulce în casă, mai ales pentru pachetul pentru școală sau pentru masa de seară, cu un pahar cu lapte, caut rețete rapide și spornice, să nu pierd mult timp lângă cuptor. Printre rețetele astea se află și brioșele cu zmeură și lămâie, care sunt fine,pufoase și nu foarte dulci. Dacă le doriți mai dulci măriți cantitatea de zahăr sau presărați puțin zahăr deasupra,cum am făcut eu azi.
Ingrediente:
- 250 grame făină
- 70 grame zahăr (sau mai mult)
- 1 1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 2 ouă
- 90 ml smântână sau iaurt grecesc
- coaja de la o lamaie, rasă
- 60 ml zeamă lămâie
- 120 ml ulei
- 100 grame zmeură (dacă folosiți congelată lăsați-o puțin la temperatura camerei înainte de a o amesteca în compoziție)
Într-un bol amestecăm făina, zahărul, praful de copt și bicarbonatul. În alt bol mixăm ingredientele umede: ouă, iaurt, zeamă de lamaie,ulei și coaja de lămâie. Adăugăm încet ingredientele uscate peste cele umede și amestecăm ușor. Când sunt omogenizate turnăm şi zmeura, amestecând ușor cu spatula.
Împărțim compoziția în forme, presărăm zahăr (opțional) și introducem în cuptorul încins la 175 de grade pentru aproximativ 15 minute, până devin aurii.