Ingrediente :
- 1 banana coaptă
- 50 grame ulei(de cocos sau orice ulei vegetal)
- 50 grame de zahăr (brun sau clasic)
- 1 lingură esență de vanilie
- 180 grame făină
- 30 grame picături de ciocolată
- 1 praf de sare
- 20 grame merișoare (sau nuci, alune, orice doriți). Acest pas e opțional. Eu am pus paillettes feulletines, adică un fel de clătite uscate fărâmițate).
Încălzim cuptorul la 180C. Într-un bol, cu ajutorul unei furculițe, pisăm banana. Adăugăm uleiul, zahărul și esența de vanilie. Amestecăm. Adăugăm făina și sarea.
Omogenizăm și adaugăm bobițele de ciocolată și cealaltă opțiune, dacă mai avem una.
Cu ajutorul lingurii pentru înghețată formăm biluțe de aluat, pe care le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă dorim, le aplatizăm puțin, cu mâna. Noi le-am lăsat mai bombate.
Băgăm la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Atenție, însă, supravegheați cuptorul și începeți să verificați deja după 12-15 minute, să nu se ardă.