Am dat zilele trecute peste rețeta asta și, cum aveam un piept de pui cu care nu aveam ce face, i-am dat un sens.
Ingrediente :
- piept de pui (eu nu am avut decât unul, și ăla amărât. Voi puneți 2,să se merite efortul)
- făină
- 1 ou
- amidon
- ulei de arahide
Pentru sos :
- zeama de la o portocală
- un vârf linguriță ghimbir
- o linguriță sos stridii
- 2 linguri sos soia
- 1 lingură rasă de zahăr brun
Tai puiul în cuburi și le dau prin făină, ou, amidon. Pregătesc sosul, amestecând ingredientele într-un bol. Eu am avut portocale roșii, de asta are culoarea asta.
Prăjim carnea în ulei.
Când e gata, o scoatem pe un prosop de hârtie. În wokul curat punem sosul, iar când acesta dă în foc adăugăm jumătate de pahar de apă rece în care am dizolvat o jumătate de linguriță de amidon.
Când a dat în 2-3 clocote adăugăm puiul și amestecăm.
La sfârșit adăugăm un fir de ceapă verde, tocat.
E o rețetă rapidă, gustoasă, pe care o putem servi alături de orez alb.