Ca să începem weekendul în forță, eu propun câteva gaufre pe cât de simplu de făcut, pe atât de gustoase. Am schimbat puțin rețeta față de ce făceam de obicei și sunt foarte mulțumită. And it goes like that:
- 2 cești (300 grame) făină
- 1 1/3 cești (330 ml) lapte
- 1 ceașcă (150-160 grame) unt
- 4 albușuri
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură esență rom sau vanilie
Într-o crăticioară amestecăm, la foc mic, laptele, vanilia și untul. Când sunt omogene le turnăm, în 3 tranșe, peste făina cernută, și amestecăm până la omogenizare.
Separat, batem albușurile bine de tot, adăugând treptat zahărul, până devin țepene ca un băț, apoi le adăugăm compoziției, amestecând cu o spatulă.
Când compoziția e gata începem să coacem gaufrele în aparatul de gaufre, până devin aurii și tocmai bune de mâncat.