- 700 grame carne de vită
- 200 grame (plus, minus) orez(sincer, am pus după ochi, că și dacă rămâne îi găsesc trebuință)
- 8 tortilla wraps
- smântână (cam 4 linguri sănătoase)
- 300 grame brânză cheddar
- sos de brânză (din ăla pt nachos). Eu am uitat să iau și am improvizat cu felii de brânză pentru cheeseburger, care au mers perfect.
- felii jalapeños (opțional)
Cu orezul e simplu. Îl aruncăm în apă sărată, atunci când fierbe, și îl lăsăm până e gata, evident, că doar nu mai mult sau mai puțin. :) Eu l-am fiert bine, fără să îl fac terci, totuși, dar să nu îl simțim. Apoi îl scurgem de apă și stoarcem peste el jumătate de lime(lămâie verde) și adăugăm coriandru. Noi nu suportăm coriandrul, așa că am adăugat pătrunjel.
Carnea de vită o desfacem încet, la foc moderat, și o condimentăm cu sare, piper, boia afumată, praf de usturoi. Când e gata o scoatem într-un vas(nici nu mă gândeam că ar scoate-o cineva în batistă, pur și simplu mă gândeam să punctez că e mai bine să o luăm din tigaie)
Acestea fiind zise, respectiv făcute, trecem la partea frumoasă : îl pregătim pe draguțul quesarito.
Pe focul dat la mic spre mediu punem o tortilla, peste care presărăm cheddar din abundență.
Peste această imagine încântătoare așezăm a doua tortilla și apăsăm ușor pentru a accelera topirea brânzei. Întoarcem și mai lăsăm câteva secunde, până suntem siguri că brânza s-a topit frumos și a lipit cele doua foi.
Adăugăm apoi brânza (sau sosul de brânză, dacă nu aveți încă Alzheimer, ca mine), smântâna și, pentru un boost al papilelor gustative, jalapeño.
A! Din cantitățile de mai sus nouă ne-a mai rămas carne și orez, deci mai facem o tură și maine.