Ingrediente:
-85 grame unt moale
-120 ml ulei de masline
-2 oua
-250 grame faina
-1 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
-120 ml lapte batut
-40 grame cascaval ras
-50 grame masline
-200 grame branza feta
-1 castravete
-sare,piper
Amestecam untul cu 80 ml de ulei, oua,
faina, praf de copt si bicarbonat. Asezonam cu sare si piper. Adaugam laptele,
cascavalul ras si maslinele maruntite.
Punem amestecul intr-un posh(sau o punga
mai groasa) si taiem un colt(cam cat un deget de mare).
Formam gramajoare pe o
tava ornata cu hartie de copt, lasand o distanta intre ele. Umezim degetul
aratator si turtim ciocul format, aranjand gramajoarele putin, sa fie mai
frumusele.
Bagam la cuptorul incalzit la 180C pentru
12 minute. Lasam sa se raceasca.
Intre timp, maruntim branza cu o furculita
si turnam putin ulei de masline(2 linguri) si presaram oregano(1-2 lingurite,
dupa gust). Amestecam. Taiem castravetele felii subtiri.
Ornam whoopies-urile, asezand pe fiecare
jumatate o lingurita plina de branza si una, doua felii de castravete. Acoperim
cu cealalta whoopie si gata ! Petrecerea greceasca poate
incepe !:)Opa !