Ingrediente:
-6-8 ciocanele(eu am facut la jumatate)
-sare,piper
-3 linguri ulei masline
-1 lingura unt
-1 conserva rosii cubulete
-1 conserva rosii intregi
-2 linguri bulion
-verdeturi :busuioc, patrunjel,
rozmarin..
-8 catei usturoi
-paste
-parmezan ras
-1/2 cana vin alb(sau rosu, daca nu aveti)
Incalzim cuptorul la 200C. Saram, piperam
ciocanelele.
Incalzim o tigaie mare(care merge la
cuptor), punem uleiul si untul.
Cand s-au incins punem puiul si il prajim pe
ambele parti.
Dupa ce s-a aurit il scoatem din tigaie. Peste ce a ramas in tigaie
turnam vinul si cu o lingura de lemn avemn grija sa luam resturile lipite pe
fundul tigaii, amestecandu-le bine. Lasam
pe foc un minut. Adaugam rosiile,cu tot cu sos, si bulionul. Gustam de sare si
piper.Aducem la fierbere, apoi oprim focul.
Adaugam ierburile, usturoiul
zdrobit si puiul. Acoperim cu un capac si punem la cuptorul incins pentru o
ora.
Dupa o ora, scoatem de la cuptor si il
lasam sa se odihneasca, acoperit. Intre timp fierbem pastele al dente. Cand sunt
gata le scurgem de apa.
Verificam sosul de la pui, si daca este
prea lichid scoatem puiul si mai fierbem 5-10 minute pana se ingroasa.
Pentru a servi, asezam paste in farfurie,
turnam sos, apoi asezam pui peste. Presaram parmezan ras si servim cu bagheta
prrroaspata. J Pofta buna va doresc !