Si pentru ca mi-am luat o carte nuumai si numai cu retete de hamburger, o sa mai vedeti si alte variante la clasicul cheeseburger. Cum ar fi acest hamburger fresh, cu ardei copt si lime, acompaniat de o smantana dulce, pufoasa, tocmai bun pentru o masa copioasa de...alegeti voi ziua!:)
Ingrediente:
Pentru 3 hamburgeri:
-1/2 ardei rosu curatat si spalat, taiat
cubulete
-2 linguri ulei masline
-200-250 grame carne tocata
-2 lingurite boia dulce
-coaja rasa de la jumatate de lime
-3 linguri de pesmet
-3 linguri de pesmet
-1-2 linguri de ou batut
-1 catel usturoi taiat fin sau zdrobit
-sare,piper
Pentru a servi :
-3 bagels sau chifle de hamburger
-o mana de salata taiata mic
-smantana dulce
Incalzim cuptorul la 200-250C. Stropim
cubuletele de ardei cu ulei de masline si le bagam la cuptorul incins pe o
hartie de copt, sarate dupa gust. Le lasam 10 minute, amestecand din cand in
cand pentru a ne asigura ca se coc uniform. Scoatem din cuptor si racim.
Pregatim burgerii. Amestecam carnea,
boiaua, coaja rasa de lamaie verde, pesmetul, oul, usturoiul si sarea intr-un
castron incapator. Adaugam bucatelele de ardei copt si amestecam cu mana pana
ce e omogen. Impartim carnea in 3 si formam burgeri. Ii presam bine sa fie
uniformi si plati.
Punem burgerii pe o tava acoperita cu
hartie de copt si bagam la cuptorul incins 5-10 minute pe fiecare parte, pana
ce sunt facuti.
Taiem chiflele in doua, punem salata, apoi
burgerul si acoperim cu o lingura generoasa de smantana dulce batuta. Punem cealalta
jumatate de chifla si servim cu felii de lime(sau fara, cum preferam)