Se fac usor si ies pufosi si gustosi,deci, ca de obicei, va invit sa incercati cu incredere!:)
Ingrediente:
-500 grame faina
-50 grame zahar pudra
-1 galbenus de ou
-30 grame drojdie proaspata
-2 linguri ulei masline
-2 lingurite sare
Amestecam faina,
zaharul si sarea. Sfaramam drojdia in 250 ml de apa calduta apoi o varsam
progresiv in vasul cu faina. Adaugam uleiul si framantam
10 minute pana ce aluatul e omogen si elastic. Lasam 40 de minute acoperit
intr-un loc caldut.
Dupa cele 40 de minute mai framantam 10
minute pe un plan infainat sa scoatem bulele formate si formam 12 bule(mie mi-au
iesit doar 9,dar mai sanatoase J )pe care le
gaurim in mijloc.
Eu i-am gaurit cu un capacel si am mai format un pic cu
mana, si au iesit ok,insa am vazut aseara la tv ca se introduc doua degete in
gaura si se invarte pe masa infainata pentru a largi cam la 5-6 cm,pentru ca la
coacere cresc si se micsoreaza in mijloc. Ii punem pe o tava cu hartie de copt
si ii mai lasam 15 minute sa se odihneasca.
Intre timp punem o oala cu apa pe foc(eu am
pus cu apa simpla dar aseara am vazut ca se pune cu sare,zahar si amidon,parca,
sa formeze o crusta frumoasa) iar dupa cele 15 minute de repaos introducem
bagels-ii in apa clocotita 1 minut,apoi ii punem pe tava inapoi si ii lasam sa
se scurga si raceasca putin.
Incalzim cuptorul la 200C. ungem bagels-ii
cu galbenus de ou batut si presaram deasupra ce avem la indemana : chimen,
susan, mac,etc. Eu am pus susan, ceapa deshidratata si parmezan. Introducem la
cuptor 25 de minute.
Scoatem, lasam sa se raceasca putin si ii servim cu ce ne doreste inima(chiar si simpli sunt minunati)