Deci Laura, pentru tine ;) si pentru cine mai vrea sa manance o pizza buna buna de tot, voila!
P.S. Scuze de poze, dar foamea era mare si nu mi-a ars de shooting!:)
Pentru aluatul de pizza:
-500 grame de faina
-250 grame apa calduta
-putina sare
-2-3 lingurite drojdie uscata
-4-5 linguri ulei de masline
Amestecam faina cu apa, sarea si drojdia pana le omogenizam, apoi adaugam uleiul de masline si framantam bine pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Lasam la cald 30 de minute.
Intindem aluatul cat de subtire ne place si il ungem cu putin ulei de masline, apoi asezam deasupra felii subtiri de cartofi, cat sa acopere intreaga suprafata a pizzei. Bagam la cuptorul incins pana cand cartofii s-au inmuiat.(verificam cu o furculita).
Cand cartofii sunt aproape gata, scoatem pizza din cuptor si presaram deasupra mozzarella din abundenta, apoi bagam iar la cuptor cateva minute pana ce se topeste, dupa care oprim cuptorul si scoatem pizza pe un gratar. Peste pizza fierbinte turnam sosul de trufe si presaram patrunjel tocat.