Si am inceput bine, cu o reteta traditionala,zic ei, delicioasa, zic eu, de hamburger cu sos salsa facut in casa. Foarte bun!nu va lasati impresionati de numarul mare de ingrediente, majoritatea le avem prin casa mereu.La treaba acum!
Ingrediente:
Pentru sos :
-1 lingura ulei masline
-o ceapa taiata rondele
-1 catel usturoi,zdrobit
-1/2 ardei rosu sau iute
-800 grame rosii taiate, la conserva(eu am folosit rosii proaspete,cam un kilogram)
-200 ml otet de vin rosu
-200 grame zahar(mai putin, daca vreti ca
sosul sa nu fie foarte dulce)
-3 sau 4 castraveciori murati taiati
cublete
-1 mana de coriandru taiat marunt
-sare,piper
Pentru burgeri :
-340 gramecarne tocata de vita
-1 lingura ulei de masline sau ulei vegetal
-sare si piper
Pentru garnitura :
-2 felii bacon
-4 felii cheddar
-2 chifle de hamburger
-1 nuca de unt
-2 linguri mustar dulce
-2 castraveti murati taiati rondele
-75 grame salata
Pregatim sosul de rosii : incalzim
uleiul de masline intr-o craticioara la foc mediu si calim ceapa,ardeiul si
usturoiul, amestecand din cand in cand pana se inmoaie.
Adaugam rosiile taiate cubulete si
amestecam bine. Adaugam otetul si zaharul, apoi aducem la fierbere. Reducem focul
si lasam la foc mic aproximativ 30 minute. Saram, piperam. Sosul trebuie sa
aiba consistenta unui gem. Incorporam castravetii si coriandrul. Oprim focul.
Pregatim burgerii : amestecam carnea,
sarea si piperul intr-un bol pama se omogenizeaza. Impartim carnea in doua si
formam burgeri. Ii prajim pe ambele parti 5 minute pana ce sunt facuti.
Cand burgerii sunt gata ii luam de pe foc
si ii acoperim de doua felii de branza. Ii lasam un pic pana ce se topeste
branza.
Taiem chiflele si le incalzim putin pe
grill. Ungem cu unt partea din interior a chiflei, punem peu na dintre felii
putin mustar si asezam un burger. Adaugam o lingura generoasa de sos si adaugam
baconul, castraveciorii murati si salata. Acoperim cu cealalta parte si servim !Putem
servi alaturi de cartofi prajiti !Pofta buna !:)