Sa nu va sperie fructele exotice enumerate mai jos, practic bananele si portocalele sunt tot timpul la indemana noastra, iar fructul pasiunii si mango se gasesc si ele cam peste tot.
Va recomand calduros acest tort pentru o ocazie speciala macar, daca nu pentru o banala dupa amiaza de duminica...:)
Ingrediente:
-250 grame faina
-250 grame zahar
-1 lingurita scortisoara
-1 lingurita bicarbonat sodium
-3 oua batute
-200 ml ulei, plus extra pentru uns
-50 grame nuci, faramitate
-50 grame migdale faramitate
-2 banane facute piure
-1 mango mare curatat facut piure
-2 fructul pasiunii-doar miezul
-coaja de la o portocala
Pentru glazura :
-200 grame crema de branza temperatura
camerei
-50 grame unt, temperatura camerei
-coaja de la o portocala
-400 grame zahar pudra
Incalzim cuptorul la 180C. Ungem cu unt
doua forme de tort de 24 cm. Cernem impreuna faina, bicarbonatul, scortisoara
si zaharul. Adaugam ouale, uleiul,
nucile, migdalele, fructele si coaja de portocala si amestecam bine.
Impartim compozitia in doua si coacem 30-35
minute, pana cand e gata. Racim in forme.
Intre timp, pregatim glazura :
amestecam crema de branza cu untul pana devin pufoase si adaugam coaja de
portocala si zaharul pudra.
Ansamblam tortul si bagam la rece o ora, doua. Foarte bun !