Ingrediente:
-3/4 cana faina
-3/4 cana zahar
-1 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
-1/4 lingurita sare
-7 ½ linguri cacao fara zahar
-3 linguri unt fara sare, topit si racit
-7 linguri lapte batut
-1 ou mare
-1 albus mare
Incalzim cuptorul la 180C. Punem 12 forme
de briose in tava speciala . Intr-un bol mare amestecam faina, zaharul, praful
de copt, bicarbonatul si sarea.
Cu un mixer electric combinam cacaua si 5
linguri de apa fierbinte pana se formeaza o pasta groasa(acest proces
intensifica gustul gustul de ciocolata). Adaugam untul, laptele batut, albusul,
si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam
peste amestecul de faina si omogenizam din nou.
Turnam in forme(eu folosesc ustensila aia
cu care se ia inghetata, dar puteti folosi si un posh sau o lingura) insa fara
sa umplem si coacem pana ce o scobitoare introdusa iese curata-aproximativ 20
de minute. Scoatem din tava, asteptam sa se raceasca complet si ornam cu frisca
infuzata cu menta.
Frisca infuzata cu menta
-2 cani smantana pentru frisca
-3-4 ramurele de menta
-2-3 linguri zahar pudra
Zdrobim frunzele de menta un pic apoi le
punem intr-un bol mediu si turnam peste ele frisca nebatuta. Acoperim cu folie
de plastic si bagam la rece pentru cel putin 6 ore. Cel mai bine e sa lasam
peste noapte. Inlaturam menta din frisca si batem cu zaharul pudra se
intareste.(eu am pus si un pic de colorant verde pudra,de asta e verzuliu asa)