Ingrediente:
-90 grame unt dulce
-70 grame unt sarat
-270 grame zahar
-80 grame cacao fara
zahar
-1 lingurita esenta
vanilie
-2 lingurite apa
-2 oua mari
-60 grame faina
-120 grame nuci
Punem untul la topit la foc moderat. Cand incepe
sa faca spuma (fara sa mai faca bulbucei :D )luam craticioara de pe foc .
Acum ar cam trebui sa aiba culoarea maronie.Daca s-a prins pe fundul
craticioarei, nu va impacientati, aveti in continuare toate sansele sa mancati
cele mai bune brownies ever. (astea,da ?:) )Amestecam cacaua(OMG,ce ciudat
suna « cacaua ») si zaharul si le adaugam peste untul topit(in
continuare craticioara nu mai are legatura cu focul). Amestecam destoinic cu un
tel. Adaugam lingurita de esenta de vanilie si cele doua lingurite de apa. Amestecam
din nou constiincios si lasam sa se raceasca 5 minute.
Dupa cele 5 minute
adaugam ouale unul cate unul amestecand dupa fiecare. Cand amestecul e lucios
adaugam faina. Evident,amestecam iar,(cu o lingura sau o spatula de data asta) apoi
adaugam nucile maruntite si..ati ghicit,amestecam! Pentru ultima oara,insa. Dupa
aia doar mestecam.;)
Ungem o tava mai micuta cu unt si o tapetam
cu hartie de copt. Eu am folosit o tava dreptunghiulara,de 23x17 cm,ca asa
aveam. Merge si de 21x21. Turnam amestecul si uniformizam cu spatula. Coacem 25
de minute la 165C. Ahhh…viata,dulce viata !