Ingrediente:
-1 ceapa taiata mic
-400-500 grame carne tocata(porc si vita am
pus eu)
-1 conserva mica rosii
in bulion
-2 -3 fire ceapa
verde(optional)
-patrunjel
-sare,piper
-cascaval(optional)
Punem
ceapa la calit in ulei incins si cand e gata adaugam carnea tocata. Ne umflam
muschii de Popeye,vom avea nevoie de putere sa temperam carnea tocata.
Amestecam cu forta pana ce carnea s-a « desfacut » si incepe sa se
faca. Cand e aproape gata adaugam conserva de rosii in bulion(avem grija ca
rosiile sa fie maruntite) si amestecam bine. Taiem ceapa verde si patrunjelul
mic-mititel si le adaugam in tigaie. Amestecam bine si potrivim de sare si
piper. Intre timp,scobim dovleceii taiati in doua pe lung(eu am folosit o
ustensila din aia speciala,dar merge si cu o lingurita). Aveti grija sa nu
ciupiti din coaja,asa cum poate ca am facut eu. J Incingem cuptorul.
Cand carnea e gata o luam de pe foc si cu o
lingura punem amestec in dovleceii sculptati pana ii umplem. Punem la cuptor si
cand e aproape gata(doveceii sunt moi de trece furculita prin ei) adaugam niste
feliute de cascaval(sau cascaval ras) deasupra. Mai bagam la cuptor 5 minute
pana se topeste cascavalul si gata ! Putem sa ne asezam la masa,urmeaza sa
mancam ceva gustos de tot !